Hopp til hovedinnhold

Johs. Andenæs - På aketur til jussen

01.04.1986 · Tillatt for alle · 39 min
Professor dr. juris Johs Andenæs er en av våre mest markante personligheter innen rettsvitenskapen. Gjennom en mannsalder har han vært en ivrig debattant innen juridiske og samfunnspolitiske emner. Hans bøker i denne forbindelse har vakt oppsikt, og han burde være kjent hos det store publikum for alle de gangene han har uttalt seg i aviser, radio og fjernsyn om aktuelle emner. Mer sjelden er imidlertid portrettintervjuene av Andenæs. Fjernsynet har laget et 40 minutter langt program om ham, hvor hans biografi og personlige synspunkter står sentralt. Programleder Haagen Ringnes tar utgangspunkt i en rekke merkesaker i sin presentasjon av professoren, som kanskje best karakteriserer seg selv gjennom sine forskjellige standpunkter. Ved Haagen Ringnes og Tom B. Torgersen.

Se også

 • Motstandshelter fra Trondheim

  Med Gestapo og Rinnan-banden pustende i nakken, gjorde unge trøndere en heltemodig innsats under krigen. Men de personlige kostnadene var enorme.

 • Brennpunkt: Den sorte svane

  En jurist med bånd til underverdenen blir muldvarp for en gruppe journalister. Med skjult kamera avslører hun en verden av hvitvask og vold.

 • Historia om Sverige

  Bli med skodespelar Simon J. Berger på ei forrykande reise gjennom den svenske historia, frå istida og fram til i dag.

 • Team Bachstad

  Øystein Bache og Rune Gokstad krysser ulike land i middels egnede doninger. Norsk humor-reiseserie.

 • Stacey Dooley overnatter

  Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

 • Mirakelet i Gullspång

  Det mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • The Bay

  Når en ung kvinne blir funnet drept, må Jenn – som selv er i sorg, legge egne følelser til side. Jobben krever at hun er sterk for de pårørende.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. april 2021 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1986
Lengde: 39 min
Originaltittel: Johs. Andenæs - På aketur til jussen
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 1. april 1986 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 1. april 1986 kl. 00:00