Hopp til hovedinnhold

Radka Toneff

20.08.1996 · Tillatt for alle · 39 min
Norsk musikkdokumentar fra 1996. Radka Toneff ble regnet som en av Norges mest lovende jazzartister fram til hun døde i 1982 - bare 30 år gammel. Dette programmet gir et tilbakeblikk på Radkas musikalske karriere - og presenterer henne i norske og utenlandske arkivopptak. Vi møter også noen nære venner og kolleger, som Jon Eberson og Arild Andersen.

Se også

 • Radka Toneff: Sterk og hudløs

  Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har vært til enorm inspirasjon for mange av dagens sangere. Radka ble bare 30 år gammel. 5. desember deles Radka Toneff Minnepris 2015 ut, og i kveld får vi gjensyn, både med gjennombruddskonserten hennes på Kongsberg Jazzfestival i 1977, samt hyllesten hun fikk fra norske artister under Oslo Jazzfestival i 2009. Presentert av bassist Arild Andersen og sanger Solveig Slettahjell.

 • Radka Toneff kvintett

  Et møte med den unge jazzsangeren Radka Toneff og hennes gruppe. Arild Andersen, bass, Svein Christiansen, trommer, Jon Eberson, gitar og Lars Jansson, piano. Det blir noen telefoner til arrangører og musikere, lange timer ved noteskissene og mange prøver som går forut for målet: en konsert. Stedet for denne er Sandvika Kino. Vi får noen smakebiter fra konserten, blant annet Radkas "It Don't Come Easy". Dette er kun første del av programmet - selve konserten er ikke bevart. Ved Liv Clemens.

 • Flimra

  Musikkflimre

 • Sommerkveld i Studio 1

  Et improvisert underholdningsprogram, lett drysset med alvor. Musikere, skuespillere, forfattere og tryllekunstnere blir dirigert av Gunnar Bull Gundersen, assistert av Jens Bjørneboe og Ole Paus. Regi: Roald Øyen.

 • Jazzarkivet

  Musikkprogram. Dag Åkeson Moe og Randi W. Hultin presenterer noen av jazzens toppartister, basert på arkivstoff.

 • Kongsberg Jazzfestival

  Kongsberg-jazz 1977 - Radka Toneff kvintett

 • Det svinger i studio

  Radka Toneff med Arild Andersen Trio

 • Club 7 i Oslo

  Pop, jazz, lyrikk, teater - et tilbud til ungdom i alle aldre. Club 7 i Oslo har eksistert i 10 år og representerer en form for ungdomsaktivitet som er ganske enestående. Filmen viser en del av det som daglig skjer i klubben. Vi får glimt fra teatervirksomheten ved Sossen Krohg, lyrikk ved Inger Hagerup og visesang ved Finn Kalvik, klaverjazz ved Arild Wikstrøm, pop ved Popol Vuh og Club 7's egen husgruppe Satans Horn. Ved Erik Folke Gustavson.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 29. august 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1996
Lengde: 39 min
Originaltittel: Radka
Forrige sending: NRK2 · lørdag 1. november 2008 kl. 23:15
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 20. august 1996 kl. 23:00