Hopp til hovedinnhold

Reinsdyr og rovdyr

15.10.2021 · Tillatt for alle · 24 min

Se også

 • Skoggangsmann

  En miniserie i to deler fra skogsområdet mellom Tyrifjorden og Krøderen i Buskerud

 • Laksebonden

  Helge Furnes er levende engasjert. Han er levende engasjert i Vossolaksen, gårdsdrifta og ikke minst artsmangfoldet i naturen i de stupbratte liene dypt inne i fjordene øst for Bergen. Etter at Vossolaksen forsvant er ikke livet like rikt som før, men ved hjelp av gammel kunnskap og forskere er det kanskje fortsatt et håp om at laksen vil vende tilbake. Norsk naturdokumentar fra 2018.

 • Villmarkas voktere

  Få kjenner norsk natur og dyreliv bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn. Bli med dem på jobb i åpent landskap, til fjells, til skogs og til havs over hele landet.

 • Med elg i linsen og rev bak øret

  Mange syns det er ekstra kjekt å være ute i naturen når videokameraet er med. Og mange hobbyfotografer får de mest fantastiske opptak av dyr og natur fordi de kjenner nærmiljøet sitt så godt. Ut i naturen har møtt tre entusiaster som synes de har verdens beste hobby. De viser sine flotteste filmer og avslører et og annet triks om hvordan de får det til.

 • Elgorado

  Et møte med skogens mest majestetiske dyr kan være morsomt, spennende eller livsfarlig. Og stadig flere mennesker filmer sine elg-opplevelser. I Norden har elgen det bra, det er et Elgorado.

 • Grenseland

  Norsk dokumentar fra 2018. Vi møter reineierfamiliene Pavall og Blind-Svensson som bor på hver sin side av grensen mellom Norge og Sverige. De lever også i grenseland for å kunne drive med reinsdrift fordi kongeørn, jerv og gaupe tar mye rein. Med ukuelig optimisme og livsglede gjør de alt de kan for å berge sin livsstil og sin kultur i fjellet.

 • Norges villmarker

  Ville dyr i skog, fjell og på kysten

 • Bjørnemannen

  Norsk dokumentar. Hva hadde du gjort hvis en bjørn plutselig sto noen meter fra deg i skogen? Blitt paralysert av skrekk eller løpt vekk i panikk? Hermann Sotkajervi fra Pasvik har hele livet levd sammen med bjørner. Han skal overbevise NRK-reporter Eilif Aslaksen om at bjørnen ikke er farlig.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 15. oktober 2021 kl. 11:04
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 24 min
Forrige sending: NRK1 · fredag 15. oktober 2021 kl. 11:05
Første gang sendt: NRK1 · fredag 15. oktober 2021 kl. 11:05