Hopp til hovedinnhold

Væråret 2015

23.12.2015 · Tillatt for alle · 44 min
Orkanene Nina og Ole ga en forrykende start på væråret 2015. Hustak føk og havet slukte naust og brygger langs kysten. Så ble en grå sommer avløst av et ekstremt høstregn. Vannet forvandlet idylliske boligstrøk til innsjøer og folk måtte ta årene fatt for å komme seg ut. 2015 var også året da vinteren aldri ville gi slipp i fjellet. Vi gjenopplever tidenes høyeste brøytekanter og hyttefolkets desperate kamp mot snømengdene.

Se også

 • Væråret 2019

  Dette er historia om veret slik det var i 2019. Så dramatisk, så frydefullt og så vakkert som landet vårt kan være. I all slags ver!

 • Været i Norge 2004

  Harald Reitan ser på hendelser, fenomener og opplevelser nordmenn har hatt med været i året som har gått.

 • Været som var

  Vi har badet oss gjennom tidenes sommer, møtt vår første supercelle og kjempet mot ekstrem tørke og frådende vannmasser. Bli med på en reise gjennom det helt uvanlige væråret 2014!

 • Nyttårsorkanen - 25 år etter

  Norsk dokumentar fra 2016. 1.januar 1992 slo Nyttårsorkanen inn over Nordvestlandet og Trøndelagsfylka med øydeleggande kraft. Det er den sterkaste orkanen Meteorologisk institutt har observert på fastlandet sidan målinga av verdata starta opp i 1867. Vi har møtt fleire av dei som vart råka. For enkelte vart livet endra for alltid.

 • Været i Norge 2005

  Vær-rekordene har sittet løst dette året. Tidenes dårligste skiføre i Oslomarka, 52,6 graders temperatursprik på Røros innenfor mars måned, dramatiske hendelser med nedbørrekorder og jordskred på Vestlandet, tidlige tropenetter i Nordland, en elendig forsommer i sør. Dette er noen av høydepunktene når Harald Reitan tar oss med på en ny reise gjennom året, med været som var.

 • Dagsrevyen 21

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

 • Med livet som innsats

  Et program om sikkerhetstjenesten for fiskerne i Barentshavet. Ved Einar Korneliussen.

 • Nasjonal snøkveld

  En helaften om snø i vinterlandet Norge. Det skal handle om alt fra snøkrystaller til verdens største snømengder. Snøen kan ta liv, men også beskytte og redde liv. Vi gledes og plages med snø. Programledere for Nasjonal snøkveld er Mari Bjørnsdatter Knudsen og Morten Hopkins Kræmer.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. desember 2015 kl. 19:35
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 44 min
Forrige sending: NRK2 · fredag 1. januar 2016 kl. 08:25
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 23. desember 2015 kl. 19:35