NRK-arkivet

Språk

Nomino

Norsk underhaldningsserie. Alle har eit namn og alle stader heiter noko. Men kva er eit namn? Kvifor har me namn? Og kvar kjem de ifrå?

Eides språksjov

Linda Eide er tilbake med eit leikent snakkesjov som hyllar og tullar med vår språklege kvardag.

Kroppsspråk

Dialektriket

Ein underhaldningsserie om norske dialektar.

Ordimellom og linjelangs

Ein serie om vårt eige språk.

Den stille kampen: 4. Kampen for språket

Norsk dokumentarserie. Marja dikter på et språk nesten ingen forstår. Hun er den første i sin familie som fikk bo hjemme og samtidig lære sør-samisk på skolen. I Elgå, Karasjok, Kautokeino og Helsinki spør vi om alle de samiske språkene er truet - eller døende. (4:6)

Tegn er språk

Begynnerkurs for den som vil snakke med døve. Gjennom demonstrasjoner, intervjuer og komedieserien "Jakten på Monica" gir programmene en innføring i døves måte å kommunisere på.

Norsk språk i Europa

Norsk språk i Europa

Start Engelskundervisning

Engelskserie for nybegynnere

Take it easy!

Språkkurs

Kort om språk: 25. januar 1984

Kort om språk: 25. januar 1984

Har det på tunga...

Gjettelek om norske dialekter.

Ivar Aasen

Serie i to delar om språkmannen og diktaren Ivar Aasen og om kva arbeidet hans har hatt å seie for norsk kultur og norsk språkutvikling gjennom hundre år. Ved Oddgeir Bruaset.

På dialekten

Språkprogram

Språket er Islands blod

Språket er Islands blod

Take Credit

Kurs i engelsk

Bei uns

Tysk språkkurs

Este país - TV

Språkkurs. Nybegynnerkurs i spansk

Samas

Morsmålskurs på nordsamisk

Møte med norske dialekter

Hva skal en bruke dialektene til?

Sagt på den måten

Språkserie

Lansedragere for norsk språk i USA

Lansedragere for norsk språk i USA

Ambassadører for norsk språk og kultur i USA

Ambassadører for norsk språk og kultur i USA

Kroppens språk - et bindeledd mellom deg og andre

Dokumentarprogram

Bit for bit, bilde for bilde

Kvitt eller dobbelt

Konkurranse

Ta sjansen

Underholdningsprogrammer fra Besserudtjernet. Deltakerne stiller med fantasifulle sykler og hjemmesnekrede båter i sommerens våteste, vanskeligste og villeste eventyr.

Bit for bit - bilde for bilde

Spørrelek for hele familien.

Klassequizen

Fylkesfinaler + finale

QuizDan

Underholdningsprogram. I QuizDan skal ungdomslag og seniorlag fra 18 norske byer kjempe om hvem som er best på Quiz i Norge. Programleder Dan Børge Akerø byr på musikkartister, stand-up og mange overraskelser og ikke minst kunnskap når vi kårer Norges smarteste by.

Fem rette

Underholdningsserie. En spørrelek om det som har skjedd i Norge.

En gåtefull verden

Spørrelek for undrende.

Superkviss

Quiz-program for barn mellom 10 - 12 år. Du kan delta fra der du bor! Nettside: nrksuper.no/superkviss/

Amigo Grande

Familieunderholdning

Mesternes mester

Norsk underholdningsserie. Elleve tidligere toppidrettsutøvere er samlet og bor og lever sammen, samtidig som de konkurrerer mot hverandre om tittelen "Mesternes mester". I hvert program må de gjennom utfordrende konkurranser som setter alle deres egenskaper på prøve. Den som havner sist må ut i den fryktede natt-testen - en vinn-eller-forsvinn-konkurranse som avgjør om deltakeren får være med videre eller må reise hjem.

Dilemma (1984)

Underholdningsserie. En lek der det gjelder å vri seg unna pinlige situasjoner med talemåter.

Pick up

Spørrekonkurranse i pop og rock.

Tittelytten

Norsk underholdning. En felles lørdagslek for radio og fjernsyn med diverse overraskende konkurranse-innslag. Ved Rolf Kirkvaag og Johnny Bergh.

Superbonden

Ti bønder frå heile landet konkurrerer i bondekunnskap.

Fleip eller fakta

Underholdningsprogram, uhøytidelig gjettelek

Ordspillopper

Spørrelek med ulike kjente gjester.

Zoom

Underholdningsserie. Gjettelek om film

Virtuos TV

Virtuos - konkurranse for unge musikere. Kandidatene kjemper om en finaleplass i Eurovision Young Musicians.

Familieekspedisjonen

Tre familier skal på ekspedisjon i praktfull, norsk natur. Her skal de løse oppgaver og konkurrere mot hverandre. De må overvinne sine egne utfordringer og frykt. Gjennom samarbeid skal de lære å mestre naturen. Programleder Ingrid Gjessing Lindhave.

5 på

Spørrekonkurranse for barn.

Manns minne - spørrekonkurranse

En spørrekonkurranse om norsk historie fra 1900 og framover

Psykisk helse

Jeg mot meg

Norsk dokumentarserie. Åtte unge mennesker har dokumentert sine psykiske utfordringer, gjennom egne videodagbøker. Nå møter de hverandre for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs.

Innafor: Blottlegg meg

Det perfekte har mistet sjokkeffekten. Nå skal vi blottlegge oss i det offentlige og brette ut om våre psykiske problemer i tv-programmer, aviser og sosiale medier. Det er med på å rive ned tabuer i samfunnet og gir håp til mange som sliter. Men hvordan påvirker delingen den enkelte som står fram? Programleder Emma utforsker den nye åpenheten rundt psykisk helse, og leter etter sin egen grense for hvor mye hun selv vil dele offentlig. (4:4)

Helene sjekker inn: Angstbehandling på Modum Bad

Programleder Helene Sandvig lurer på hvordan det er å leve med en angstlidelse. På Modum Bads angstavdeling møter hun mennesker som sliter med alt fra sosial angst, helseangst og angst etter overfall, og får være med når de skal utfordres på det de er redde for.

Ungdomsredaksjonen: Diskuteket - Om selvmord

Ungdomsprogram. Kluzz, Diskuteket og VVP

Prosjekt perfekt: 3. Lykke

I jakten på det perfekte liv skal programleder Ida Fladen nå forsøke å bli lykkelig. Hun begynner å meditere, og hun setter sine egne grenser på prøve når hun skal finne ut om ekstremsport er veien til lykke (3:8)

Selvmord og meg

Selvmord og meg

Brennpunkt: Anoreksi - Ett år i Sarah og Mariannes liv.

Det er en unik dokumentar Brennpunkt viser i kveld. I et helt år har Torill Svaar fulgt de to jentene, Sarah og Mariannes, kamp mot anoreksi. Sykdommen har sittet så hardt og vært så nedbrytende både for Sarah og Marianne at behandlerne hadde gitt dem opp. De var for syke til å kunne reddes. Men det var før de ble lagt inn på Ullevål Sykehus.

Livsvilkår

Program om psykisk helse.

Sånn er livet - på tv: 12. mai 2010

Kari Caracchi er en helt vanlig dame i en helt vanlig familie. Hennes italienske mann var skuespiller - en flott fyr som var ett med sin kone. De fikk en sønn, og i over tjue år levde de lykkelig. Patricio Caracchi var den første som tok sitt eget liv. To år etter gjorde sønnen, Christian, det samme. Kari Caracchi var igjen enslig og barnløs. Nye møter med mennesker fra radioens Sånn er livet - nå i fjernsynet. Programleder: Rikke Eckhoff.

P3 sjekker ut: 1. Selvmordsproblemet

Selvmord er den vanligste dødsårsaken blant unge i Norden. Silje Ese har selv opplevde å miste to nære venner. Er det noe hun kunne gjort for å forhindre dette?

Helene sjekker inn: Avdeling for spiseforstyrrelser

Programleder Helene Sandvig flytter inn på en avdeling for spiseforstyrrelser ved Oslo universitetssykehus. Hit til "RASP" kommer de som er hardest rammet av anoreksi og bulimi, og Helene følger hverdagen til pasientene på sykehuset. Hun prøver å forstå hvordan man behandler denne sykdommen og hvorfor det er så vanskelig å bli frisk.

Helene sjekker inn: Akuttpsykiatrisk avdeling på Blakstad sykehus

Programleder Helene Sandvig tar med sine forestillinger om tvang og beltelegging når hun flytter inn på en lukket akuttpsykiatrisk enhet ved Blakstad sykehus. Gjennom møter med pasienter og ansatte finner hun ut hvordan hverdagen egentlig er i psykiatrien.

Spisevegring - en sjelden, men farlig sykdom

Spisevegring - en sjelden, men farlig sykdom

Ut i naturen: Det er for sent å henge seg...

...når man har passert tregrensen. Arild Brakstad oppsøkte Jotunheimen og de høyeste toppene, bestemt på å dø der en gang. Han nådde aldri toppen av Falketind. Dit vil han nå. En vakker og uventet fortelling om hvordan fjell kan løfte deg opp fra de mørkeste daler.

Trygdekontoret: 6. april 2016

Det er duket for både glimt og rusk i øyet, lun prat og blodig alvor når Thomas Seltzer og kveldens saksbehandlere klemmer hardt på samtidens kaviartube.

Ungdomsredaksjonen: Diskuteket - Om spiseproblemer

Ungdomsprogram. Kluzz, Diskuteket og VVP

Hjemme er der hvor hjertet er

Herskapelig

Norsk serie om landets mest fornemme slott og herregårder. Med Toppen Bech som cicerone åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte i hvert fall ikke i Norge.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Norsk dokumentarserie om menneske som bur for seg sjølv utanfor allfarveg og grunnane til at dei vel å gjere det.

Arkitektens hjem

Arkitekter skaper fantastiske boliger og hytter for andre - men hvordan ser deres egne hjem og feriesteder ut? Charlotte Thiis-Evensen besøker våre fremste arkitekter for å oppleve spektakulære bygg, og snakke om hva som skal til for å skape gode hjem og feriesteder. I sesong 1 - 3 handler det om hjem, i sesong 4 handler det om hytta.

Folk i hus

En serie om hus og boligforhold fra århundreskiftet og fram til blokkbebyggelsen på 50-tallet.

Generasjoner: 4. Det første boligkjøpet

Ett av de største og skumleste stegene man tar i livet, er å kjøpe sin første bolig. Hvordan er det å være førstegangskjøper i dag, kontra for 25 år siden og 50 år siden? Flaks og uflaks har erstattet en offentlig regulering av markedet. Hvilken generasjon har tjent mest på det?

Flyttefeber - en ny start

Nordmenn elsker å flytte og hater det intenst når det står på. En dokumentarserie om folk på flyttefot. Historier om kaos, gleder, frustrasjoner og drømmen om det gode liv.

Solgt!

To lag med eigedomsmeklarar blir ruska opp frå sitt vanlege territorium og tatt med ein ukjent bustadmarknad. Her skal dei tippe prisen på tre ulike eigendommar.

V30: Dørpolitiet

Nordmenn er verdensmestere i oppussing og bruker mer og mer penger på moderne design. Stig Haug har streng kontroll i døren hjemme i Ullevål hageby. Han kaller seg dørpoliti og slipper kun godkjent design inn over dørstokken. Broren hans er temmelig oppgitt og synes det er reinspikka materialisme.

Lykkelandet

Lykkelandet

Draumehuset

Norsk livsstilserie. Frode Søreide har følgt seks norske familiar frå byggeprosessen startar til draumehuset står ferdig.

Hjem, kjære hjem

Serie om norske hjem.

Nærkontakt med fortiden: Hjemmet

I det gamle bondesamfunnet var hjemmet like mye en arbeidsplass som en bolig. Både rommene, innredningen og småtingene i hjemmene våre forteller en historie som knytter nåtid og fortid sammen. Hjemmet er tema for dette programmet om "Nærkontakt med fortiden". Ved Astrid Aakra og Tove Kristiansen.

En god krim forlenger livet

Rød snø

Svensk-norsk fjernsynsthriller i seks deler. November, krigsåret 1942. Anne Eriksen, en ung norsk kvinne bosatt i Göteborg er på vei for å besøke gode venner i Dalsland - et besøk som skal få uante konsekvenser. Målet for reisen er Linds Pensionat i Nössemark. Hun tas imot av Ruth Lind, hennes sønn Evert og pensjonatets gjester. I det avsidesliggende pensjonatet råder fred og idyll. Men nærheten til det okkuperte Norge gjør stillheten skjør ... Regi: Bo Hermansson

Valkyrien

Norsk dramathriller. En desperat lege og en dommedagsfantast inngår en allianse og etablerer en illegal klinikk dypt under jorden i Oslo sentrum. Legen Ravn prøver å finne en kur til sin døende kone Vilma. Han trenger et under, men nekter å gi opp håpet. Beredskapsmannen Leif forbereder seg på samfunnskollaps. I mellomtiden tilbyr de lyssky pasienter et svært alternativt helsetilbud.

Taxi (krimserie 1969)

Norsk krimserie i underholdningsavdelingens regi. Her møter vi Henki Kolstad i rollen som Onkel Oscar, stadig på farten i sin hanglende drosje ved navn "Jacob". Den blide og imøtekommende sjåføren møter alle slags typer, og han rapporterer villig til politiet hva han ser og hører på sin ferd gjennom 1960-tallets Oslo. Serien består av 5 avsluttende episoder. Manus er skrevet av Andre Bjerke (under pseudonymet Bernhard Borge) og Harald Tusberg, i fellesskap. Da kan naturligvis alt skje. Tusberg og Morten Kolstad deler regien mellom seg, og prosjektleder er Harald Ohrvik.

Helmer og Sigurdson

Norsk krimserie. I hovedrollene som etterforskerne Helmer & Sigurdson ser vi Alf Nordvang og Anders Hatlo.

Ta den ring

En science fiction-fortelling fra samtidsmiljø av Jon Bing & Tor Åge Bringsværd.

Dødelig kjemi

Til et høyfjellshotell i Norge ankommer en rekke personer under dekke av å være på vinterferie. I virkeligheten er de involvert i mer eller mindre lyssky forretninger. En dansk politimann på rekreasjon blir motvillig trukket inn i dramatiske begivenheter, mens hotellet isoleres fra omverdenen. Manuskript: Vibeke Spangsberg og Jimmy Sangster. Musikk: Egil Monn-Iversen.

Aksjemordet

No. krimserie i tre deler.

Dødelig spøk

Dødelig spøk

SK 917 har nettopp landet

Krimserie på fire episoder, produsert for Nordvisjon av NRK. SAS rute 917 til New York starter fra København lufthavn med 350 passasjerer om bord. Blant passasjerene på første klasse er de fire Norden-direktørene i det amerikanske kosmetikk-konsernet American Multi Beauty. De er plutselig innkalt til hovedkontoret i New York, på grunn av sviktende salgstall. Stemningen mellom dem er amper. Ekteparet Lundberg, en videoforhandler og en taus mann er også blant passasjerene. Like før avgang var avisene fulle av nyheter om et narkodrap i Malmö. En narkotikaliga ville drepe en tyster, men myrdet feil mann. Er noen av SK 917s passasjerer involvert i denne saken? Spørsmålet blir høyst aktuelt når kapteinen får beskjed om at tysteren sannsynligvis er om bord. Og hvis han er om bord, er kanskje også de som jager ham blant passasjerene ... Manuskript ved Michael Grundt Spang og Kjell Syversen. Regi ved Kjell Syversen.

Dumbo og maskefjes

Dramatisering av romanen "Rygg i rand, to i spann ..." av Gunnar Staalesen. To forbrytelser, et postran og et mord finner sted samtidig. De to førstebetjentene ved Bergen politikammers kriminalavdeling får i oppdrag å løse hver sin sak. De to sakene har tilsynelatende ingen ting med hverandre å gjøre ...

"Hvem er redd for den stygge ulv?"

"Hvem er redd for den stygge ulv?"

Blindpassasjer

En framtidsfabel i tre deler av Bing & Bringsværd

Marerittet

Norsk-svensk thriller i fire deler. Handlingen utspiller seg i et lite fiskevær i Nord-Norge. Dit kommer ekteparet Nils og Eva Lind etter en fottur over fjellet. Fotturen har ikke vært noen suksess fra starten av. Eva har absolutt villet ta turen, Nils foretrekker sydenturer. Etter en uke i fjellet har han fått nok. Et sterkt overdrevet gnagsår blir utslagsgivende, og paret klatrer ned til fiskeværet. Det virker som en helt alminnelig avkrok, men det er kun på overflaten... Manus: Bo Hermansson og Andreas Markusson, bearbeidet etter en historie av Tony Williamson Regi: Bo Hermansson

Programmer basert på NRK-arkivet

Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram. Programleder Thomas Felberg inviterer til en uhøytidelig quiz-duell mellom to lag, som tar tidsreisen tilbake i tid og lufter hendelser og trender fra et enkelt år.

Lisenskontrolløren

I over 50 år har NRKs seere betalt TV-lisens. Men har de alltid fått valuta for pengene? Subjektivt arkivprogram, programleder Njål Engesæth.

Muntre glimt fra "Smil til det skjulte kamera"

Underholdningsavdelingen har klippet sammen det beste fra "Smil til det skjulte kamera".

Zap

Humorserien ZAP er en "remix" av materiale fra NRKs rikholdige TV-arkiv. ZAP deg gjennom modifiserte nye og gamle hybelkaniner fra NRK-kjellerens gjengrodde kroker. En reise gjennom ZAP-universet er morsomt, kleint og absurd - men aldri kjedelig.

Underholdningsmaskinen

Njål Engesæth går NRKs programmer i sømmene.

Perspektiv

Norsk dokumentar

Med lisens til å sende

Norsk rikskringkasting fylte 75 år den 1. juli 2008. Jubilanten feirer seg selv med en dokumentarserie på ni programmer som byr på høydepunkter fra NRKs enorme arkiv, sortert etter ulike temaer.

Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie - tilbakeblikk.

Tilbake til 70-tallet

Norsk dokumentarserie. Vi reiser tilbake til 1970-tallet. Ved hjelp av NRKs fjernsynsarkiv får vi se de viktigste hendelsene fra tiåret. I hvert program møter vi tre kjente mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 80-tallet

Vi skal reise tilbake til 80-tallet. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et møte med hvert av årene i skulderputene, støttekonsertene og jappenes tiår, fra 1980 til 1989. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 90-tallet

Norsk dokumentarserie. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et halvtimes møte med hvert av årene, fra 1990 til 1999. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 2000-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2016. Tre medvirkende blir i hver episode med på et tilbakeblikk på tiåret da terroren tok av, vi fikk smarttelefoner, Facebook, kronprinsbryllup, OL-gull og finanskrise.