NRK-arkivet

Nå er det jul igjen!

Jul i Skomakergata

Julekalender. Husker du Jens Petrus? Skomakeren som spiller tuba? Selv om han har det travelt nå før jul, har han alltid tid til å hjelpe, og alltid et smil på lur. Spesielt når bakermester Snipp kommer innom med noe godt. I den lille byen møter du mange koselige folk. Blomsterhandler Rosengren, politimester Klinke, fru Enebær og mange flere. - Så vi sier som Tøfflus; Snurr film!

Amalies jul

Julekalender. Norsk dramaserie for barn. I stallen til det store huset holder Nissefamilien med Nissefar, Nissemor og Nisseungen til. For Nissefamilien er førjulstiden preget av Den Store Langlueprøven. Nisseungen er bare Kortluenisse, og på lille julaften skal han opp til den store prøven på Månetoppen. Da må han kunne hele Nisseloven, og ha nisset mange nissestreker og nissegleder hver dag. Nissefamilien har dessuten ventet lenge på at det skal komme menneskefolk i det store huset. For hvis ingen flytter inn vil det heller ikke bli jul for nissene. Men en kveld skjer det endelig noe. Amalie Wang flytter inn. Med Amalie som midtpunkt samles nye og gamle venner i huset, som fylles med små og store juleaktiviteter.

Vertshuset Den Gyldne Hale

Juleaktivitets- og underholdningsprogram for barn. I adventstiden besøker vi vertshuset "Den Gyldne Hale". Der snakker alle tegnspråk, slik at også hørselshemmede kan følge med. Sendt som julekalender første gang i 1989. Manuskript: Gudny Hagen og Grete Høien.

Slå på jul!

Romjulsprogram og kos for de minste og for dem som ikke har blitt for store - på det.

Med Grimm og Gru

Med Grimm og Gru

Fransk-rumensk-russisk kultklassiker fra 1976. Grimms eventyr om ulven og de sju geitekillingene i rock'n roll-utgave. Musikalen fremføres av Moskva sirkus og isballett, Bolsjoj-balletten og mange andre. Regi: Elisabeta Bostan.

Høssing kommune

Norsk humor. Som den første kommunen i Norge har Høssing fått en avtale med NRK om å formidle seks episoder av sin "Høssing Kommunes Info Video Kanal". Målet er å gi både objektiv og subjektiv informasjon om kommunens drift, målsetninger og satsingsområder.

Humorkalender

24 luker med humor fra folka du kjenner og kanskje ikke kjenner.

Adventslekene

Humorserie. Julenissen blir arrestert for mistenkt skattesvindel og bruk av barnearbeid i juleverkstedet sitt på Nordpolen. Nå står hele julen i fare.

Advent

Førjulsstemning for hele familien.

Adventstund

Barneprogram

Fru Pigalopp

Barneprogram

Pernille og Mr. Nelson

Dukketeater om Pernille og Mr. Nelson. Ved Ragne Tangen.

Fjernsynsgården: Julebesøk på Fjernsynsgården

Vi følger familien Frank på Kirkerud gård i Hakadal.

Grønn juleglede

Julebakst

Sju slag, eller mer, vi gir deg tradisjonsrik julebakst direkte fra mange steder rundt i landet. Julestemning og baketips til tradisjonelle og nye kaker. Oppskriftene finner du på nrk.no/Mat

Tenn lys

Hver søndag fram til jul møter du en kjent, norsk artist som synger og snakker om advent, håp og forventninger. Nyt ventetida 1. adventsøndag med Jørn Hoel, deretter Ola Bremnes, så Anne Nymo Trulsen og 4. søndag i advent Maria Haukaas Mittet.

Fjernsynskjøkkenet: Julemat i Morgedal

Tradisjonsrike retter som sylte, gomme, kling og julekake, rakefisk, suppe og ribbe på Morgedalsvis. Ved Ingrid Espelid Hovig og Lasse Thorseth.

Ribba - grad for grad

Ribba - grad for grad

Ribbespesialist Øyvind Hjelle langtidssteker juleribba i syv timer, grad for grad, minutt for minutt.

Gavene

Gavene

Teodors julekalender

Julekalenderserie for førskolebarn og hele familien.

Tårnagentene

Norsk juledrama. Silje, Bendik og Markus har en hemmelig klubb og kaller seg Tårnagentene. Før jul hjelper de folk med gavekjøp, men så får de selv en magisk nøkkel i gave som gjør at de kan reise 2000 år tilbake i tid. Gaven er en del av et viktig oppdrag som må løses i julen.

God jul til deg

Barneprogram. Underholdning for små og store med Maj Britt Andersen og Trond Brænne.

Jul med Kringkastingsorkestret

Julekonsert med KORK.

Snekker Andersen og julenissen

Snekker Andersen og julenissen

En julefortelling av Alf Prøysen. Tegninger: Hans Normann Dahl. Forteller: Svein Erik Brodal.

Juletoner fra katedralen

Musikkprogram, konsert

Gudstjeneste - TV

Gudstjeneste

Programmer basert på NRK-arkivet

Underholdningsmaskinen

Njål Engesæth går NRKs programmer i sømmene.

Lisenskontrolløren

I over 50 år har NRKs seere betalt TV-lisens. Men har de alltid fått valuta for pengene? Subjektivt arkivprogram, programleder Njål Engesæth.

Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram. Programleder Thomas Felberg inviterer til en uhøytidelig quiz-duell mellom to lag, som tar tidsreisen tilbake i tid og lufter hendelser og trender fra et enkelt år.

Zap

Humorserien ZAP er en "remix" av materiale fra NRKs rikholdige TV-arkiv. ZAP deg gjennom modifiserte nye og gamle hybelkaniner fra NRK-kjellerens gjengrodde kroker. En reise gjennom ZAP-universet er morsomt, kleint og absurd - men aldri kjedelig.

Muntre glimt fra "Smil til det skjulte kamera"

Underholdningsavdelingen har klippet sammen det beste fra "Smil til det skjulte kamera".

Der og da

Smaksprøver fra NRKs fyldige arkiver.

Perspektiv

Norsk dokumentar

Med lisens til å sende

Norsk rikskringkasting fylte 75 år den 1. juli 2008. Jubilanten feirer seg selv med en dokumentarserie på ni programmer som byr på høydepunkter fra NRKs enorme arkiv, sortert etter ulike temaer.

Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie - tilbakeblikk.

Tilbake til 70-tallet

Norsk dokumentarserie. Vi reiser tilbake til 1970-tallet. Ved hjelp av NRKs fjernsynsarkiv får vi se de viktigste hendelsene fra tiåret. I hvert program møter vi tre kjente mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 80-tallet

Vi skal reise tilbake til 80-tallet. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et møte med hvert av årene i skulderputene, støttekonsertene og jappenes tiår, fra 1980 til 1989. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 90-tallet

Norsk dokumentarserie. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et halvtimes møte med hvert av årene, fra 1990 til 1999. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 2000-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2016. Tre medvirkende blir i hver episode med på et tilbakeblikk på tiåret da terroren tok av, vi fikk smarttelefoner, Facebook, kronprinsbryllup, OL-gull og finanskrise.

Årgang 67

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 68

Gamle godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 69

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 70

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren.

Ennå ikke sett på nett

Meredith Monk - en avantgarde-kunstner

Meredith Monk - en avantgarde-kunstner

Amerikanske Meredith Monk er først og fremst sanger og komponist, men også koreograf, danser og filmregissør. Hun forteller om sitt arbeid gjennom tretti år med multimediashow, spillefilm og musikkteater. I sentrum står hele tiden stemmen og det sterkt personlige engasjementet. Ved Sidsel Mundal.

I baronens hage

I baronens hage

Ei vandring i baroni-parken i Rosendal. Kanskje er det landets eldste hage. I alle høve er det ein av våre vakraste hagar. Parkanlegget rundt Baroniet i Rosendal er ei av Vestlandets perler, kvart år besøkt av ti tusenvis tilreisande. Ved Oddbjørn Rosnes

3 lovløse menn

3 lovløse menn

Et samstemt portrett av Rick Danco, Jons Fjeld og Eric Andersen. Den norsk-amerikanske trioen er omgitt av stor internasjonal interesse etter at deres siste plate fikk glimrende omtale i amerikansk presse. Vi har fulgt trioen gjennom høsten, både i studio og på konserter. Ved Beate Arnestad og Odd Arvid Strømstad

Med tau og lykt i Kongens gruve

Med tau og lykt i Kongens gruve

Gruveklatring har til nå vært forbeholdt de få og vågale blant oss. Norsk Bergverksmuseum tilbyr for første gang en guidet tur ned de loddrette fjellveggene i de nedlagte sølvgruvene på Kongsberg. Ved Harald Inderhaug, Tordis Gauteplass og Ingar Holm.

Teateret som kan alt

Teateret som kan alt

Internasjonal figurteaterfestival i Kristiansand. Ved Bjørn Haavind.

Ramsalt Rock

Ramsalt Rock

Ei skildring av musikkmiljøet på fiskarøya Bremanger. Ved Ragnar Christensen.

Vi vil være med

Vi vil være med

Programmet handler om å la barn få være med og utforme kommunale planer - i dette tilfellet et friluftsområde ved Flisa-elva i Åsnes, Hedmark. Ved Ivan Hagen.

Konsert for ytringsfriheten

Konsert for ytringsfriheten

I forbindelse med ytringsfrihetssymposiet i Stavanger denne uken møttes norske kunstnere og gjestende forfattere på podiet i Stavanger konserthus. Det blir presentasjon av sju forfulgte forfattere ledsaget av korte bestillingsverk av norske komponister. Medvirkende: Mari Boine, sang, Siri Torjesen, sopran, Ciwan Haco, folkemusiker og Paol Vinnacia, perkusjon - med flere. Stavanger Symfoniorkester, dirigent Kjell Seim. Konferansier: Åse Kleveland.

Norsk språk er hele mitt liv

Norsk språk er hele mitt liv

Som ung student i Leningrad etter andre verdenskrig bestemte Valerij Pavlovitsj Berkov seg for å studere norsk og skandinavisk språk. Som professor og leder for skandinavisk avdeling ved Universitetet i St. Petersburg har han en stor del av æren for det høye kunnskapsnivået i norsk i Russland i dag. Ved Bernt Chr. Middelthon.

Mannen på holmen

Mannen på holmen

Nitti år gamle Knut Årsetøy lever heilt åleine på ei lita øy i Austefjorden i Volda. Om vinteren er han isolert frå omverda. Vi har følgd denne særmerkte mannen det siste året. Ved Oddgeir Bruaset.

En reise i tiden

En reise i tiden

"Jeg har levd før" sier Anne Søyseth. I sitt nåværende liv er hun forfatter i Bergen, med hun hevder at hun i middelalderen ble brent på bålet som kjetter i Sør-Frankrike. Ved Kjell Jensen.

Livet i Atomveien

Livet i Atomveien

Endelig bestemmer vi selv! Et varmt møte med fire menn i fire hjem, og om hvordan HVPU-reformen har forandret livet for noen psykisk utviklingshemmede. Ved Tove Midtbø.

I Guds hage

I Guds hage

Lovsangprogram med familien Reigstad fra Frekhaug i Hordaland. Programleder: Ragnhild Bakke Waale.

Menneskedyret - menneske eller dyr?

Menneskedyret - menneske eller dyr?

Debatt i studio mellom tilhengarar og motstandarar av evolusjonslæra. Ved Arnhild Myklebust.

Kjemi-OL 1994

Kjemi-OL 1994

Den 26. internasjonale kjemi-olympiade for elever ved videregående skoler, ble arrangert i Oslo i juli i år. Formålet med denne årlige konkurransen er å stimulere interessen for kjemi i skolen. (Uvi) Ved Petter Buchmann

Triptykon

Serie om religion og tro

Haaken

Haaken

Pål Bang-Hansen har møtt kunstmagister og gallerist Haaken Christensen. Ved Pål Bang-Hansen og Øivind Thue.

FN på direkten

FN på direkten

En timelang direktesending på FN-dagen, der vi får vite om prosjekter som er i gang og ser innslag fra forskjellige deler av verden. Videre møter vi mennesker som har sitt arbeid i FN-organisasjonen. (Uvi)

Musikken kjenner ingen landegrenser

Musikken kjenner ingen landegrenser

Telemarksfestivalen i Bø - en internasjonal folkemusikkfestival.

Uten skipene - intet Bergen

Uten skipene - intet Bergen

Møte med Bergens Sjøfartsmuseum og dets leder gjennom førti år, Lauritz Pettersen. Ved Terje Dahle