Hopp til hovedinnhold

Klasevåpen - det umuliges kunst

03.12.2008 · Aldersgrense 12 år · 28 min
I dag kommer representanter fra over 100 land til Oslo for å signere en internasjonal avtale om forbud mot klasevåpen. Det var Norge som tok initiativ til forhandlingene, som endte med en avtale om å forby alle klasevåpen. Dette er den viktigste humanitære nedrustingsavtalen det siste tiåret. Dagsrevyens reporter Tormod Strand har siden 2006 fulgt prosessen tett, og har laget en dokumentar som tar for seg historien bak avtalen som nå skal signeres i Oslo.

Se også

 • Stacey Dooley overnatter

  Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

 • Brennpunkt: Den sorte svane

  En jurist med bånd til underverdenen blir muldvarp for en gruppe journalister. Med skjult kamera avslører hun en verden av hvitvask og vold.

 • The Bay

  Når en ung kvinne blir funnet drept, må Jenn – som selv er i sorg, legge egne følelser til side. Jobben krever at hun er sterk for de pårørende.

 • Motstandshelter fra Trondheim

  Med Gestapo og Rinnan-banden pustende i nakken, gjorde unge trøndere en heltemodig innsats under krigen. Men de personlige kostnadene var enorme.

 • Team Bachstad

  Øystein Bache og Rune Gokstad krysser ulike land i middels egnede doninger. Norsk humor-reiseserie.

 • Med livet i hendene

  Tett på dei som kvar dag står med livet i hendene på Danmarks mest spesialiserte sykehus, Rigshospitalet.

 • Mirakelet i Gullspång

  Det mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

 • Gåten Orderud

  Hvem avfyrte egentlig de dødelige skuddene på Orderud Gård? Et nytt blikk på en av norgeshistoriens mest omtalte drapsgåter. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. februar 2012 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2008
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK2 · torsdag 20. oktober 2011 kl. 19:40
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 3. desember 2008 kl. 19:55