Hopp til hovedinnhold

I skyggen av Snøhvit

09.09.2008 · Tillatt for alle · 56 min
Snøhvitutbyggingen i Finnmark skulle være starten på en ny tid i nord. NRK har i fire år fulgt to unge kvinner som hver på sin kant av Finnmark har måttet forholde seg til den.

Se også

 • Stacey Dooley overnatter

  Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

 • Mirakelet i Gullspång

  Det mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

 • Bjørnson - europeeren

  Bjørnson gikk stadig på barrikadene for å hevde rettferdighetens og sannhetens rett. Han reiste ut, og tok med seg ideer tilbake til hjemlandet.

 • Brennpunkt: Den sorte svane

  En jurist med bånd til underverdenen blir muldvarp for en gruppe journalister. Med skjult kamera avslører hun en verden av hvitvask og vold.

 • Zuckerberg – herskeren av metaverset

  Hva slags imperium er det egentlig Mark Zuckerberg har skapt? Eksperter og insidere gir et skremmende bilde av makten Facebook-gründeren forvalter.

 • Klasevåpen - det umuliges kunst

  I dag kommer representanter fra over 100 land til Oslo for å signere en internasjonal avtale om forbud mot klasevåpen. Det var Norge som tok initiativ til forhandlingene, som endte med en avtale om å forby alle klasevåpen. Dette er den viktigste humanitære nedrustingsavtalen det siste tiåret. Dagsrevyens reporter Tormod Strand har siden 2006 fulgt prosessen tett, og har laget en dokumentar som tar for seg historien bak avtalen som nå skal signeres i Oslo.

 • Brennpunkt: Instukids

  De kom for å få hjelp, men ble rusavhengige. Barn og unge forteller om kort vei til piller og sprøyter på norske barnevernsinstitusjoner.

 • Stemmene frå D-dagen

  Gløymde opptak får nytt liv når skodespelarar fortel historia til dei som overlevde redslene og kaoset 6. juni 1944.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 24. januar 2017 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2008
Lengde: 56 min
Forrige sending: NRK2 · mandag 15. september 2008 kl. 23:10
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 9. september 2008 kl. 21:30