Hopp til hovedinnhold

Den andre mannen i meg

14.12.2014 · Tillatt for alle · 50 min
Den andre mannen i meg har hatt formidabel suksess på Nationaltheatret i Oslo og på øvrige scener i Norge. Den prisbelønte skuespilleren Henrik Mestad, formidler de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers. Olav H. Hauge (1908 - 1994) debuterte i 1946 og er regnet som Norges fremste lyriker i etterkrigstiden. Han har en enestående appell på tvers av generasjonene. Han gav i alt ut sju diktsamlinger og flere av diktene har blitt utgitt på 25 språk. Hauges lyrikk står fortsatt i en særstilling i nyere norsk litteratur.

Se også

 • Forfatterportrett

  Heime hos Olav H. Hauge

 • Tre reportere søker en forfatter

  Litteraturprogram.

 • Med Vinje i Jotunheimen

  Professor Olav Midttun forteller om Aasmund Olavsson Vinje og hans forhold til Jotunheimen.

 • Per Sivle - eit liv i strid

  Portrett av diktaren Per Sivle. I ord og dikting kjempa han for dei svakaste i samfunnet, for born, fattigfolk og undertrykte. Han var vår første arbeidardiktar, han skreiv barneforteljingar for vaksne, og han var nasjonalskald som ville gjere nordmennene til frie menneske. Men sin eigen kamp tapte han. Etter eit liv i motgang, sjukdom og rusmisbruk valde han å rette ein pistol mot hovudet.

 • Landet frå lufta

  Du er invitert med som passasjer på ei unik reise gjennom Noreg. Opplev landet vårt som du aldri har sett det før, bli med inn i ekstrem natur og levande landskap.

 • Salmeboka minutt for minutt

  Den nye salmeboka blir sunget kronologisk fra perm til perm, med kor fra hele landet.

 • Om poesi

  Lyrikkprogram

 • Ernst Orvil - absolutt poet

  Ernst Orvil (1898-1985) skrev bøker i et halvt hundreår: romaner, noveller, skuespill og dikt. Det ble ca femti titler til sammen, alle med et poetisk grunndrag. Likevel er denne Oslo-dikteren, med røtter i Värmland, fortsatt relativt ukjent for et større publikum. Ved Jan Erik Vold og Torstein Vegheim.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. oktober 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2013
Lengde: 50 min
Forrige sending: NRK1 · lørdag 27. desember 2014 kl. 11:10
Første gang sendt: NRK1 · søndag 14. desember 2014 kl. 22:10