Hopp til hovedinnhold

Bergen Filharmoniske Orkester - 250 år!

08.10.2015 · Tillatt for alle · 24 min
Bergen Filharmoniske Orkester fyller 250 år i år og i kveld var det en stor jubileumskonsert i Grieghallen. Vi byr på noen smakebiter av konserten med blant andre Leif Ove Andsnes og Truls Mørk. Hele konserten sendes i Hovedscenen på NRK2 søndag førstkommende.

Se også

 • Leif Ove og Harmonien

  Norsk dokumentar. Eldst og best: "Harmonien" i Bergen er ett av verdens eldste symfoniorkestre. Leif Ove Andsnes er en av verdens fremste pianister. Se hvordan Andsnes lager 250-års jubileumskonsert sammen med orkesteret som står hans hjerte nærmest. Jubileumskonserten sendes i sin helhet søndag 11. oktober på NRK2.

 • Grieg minutt for minutt

  Opus for opus

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Filharmonisk Selskaps orkester

 • Musikk, musikk 2013

  En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med den store feiringen av Stemmerettsjubileet i Kilden teater- og konserthus i Kristiansand, et gjensyn med vår talentfulle, unge fiolinist Vilde Frang og med virtuose Stian Carstensen i serien Jazzlab. Vi får også flere høydepunkter fra årets mange Hovedscener. Presentert av Arild Erikstad.

 • Hovedscenen: Grieg pianokonkurranse i Bergen

 • Grieg-galla

  15. juni 1993 feirer vi 150-årsdagen for Edvard Griegs fødsel. Konserten i Grieghallen overføres direkte, og vert er Peter Ustinov. Foruten musikk av Grieg, får vi høre Alfred Schnittkes "Hommage à Grieg", et bestillingsverk for anledningen. Bergen Filharmoniske orkester spiller under sin leder Dmitri Kitajenko. Solister er Elizabeth Norberg-Schulz og Leif Ove Andsnes.

 • Musikk! Musikk! 2015

  En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, festforestillinng i anledning Bergen Filharmoniske Orkesters 250-års jubileum og vi har feiret Liv Glasers 80-års dag. Vi får også flere høydepunkter fra Hovedscenens mange sendinger.

 • Et orkester blir til

  Dirigenten Andrew Manze tar oss gjennom orkesterets historie. I munter og musikalsk dialog med Kringkastingsorkestret.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 8. oktober 2015 kl. 22:51
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 24 min
Forrige sending: NRK1 · torsdag 8. oktober 2015 kl. 22:50
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 8. oktober 2015 kl. 22:50