Hopp til hovedinnhold

Nei og atter nei - Norge og EU i 50 år

09.12.2012 · Tillatt for alle · 1 t 14 min
Spørsmålet om norsk medlemskap i EU har vært den desidert største politiske saken i Norge etter andre verdenskrig. Allerede i 1962 vedtok Norge for første gang å innlede forhandlinger med Det europeiske fellesskapet med tanke på medlemskap. Etter det har det vært to folkeavstemninger hvor det norske folk har avvist medlemskap, og begge gangene har debatten utløst et enormt folkelig engasjement. Som følge av den norske EU-debatten har regjeringer falt, partier blitt splittet og nye partidannelser har oppstått. Kåre Willoch og Anne Enger har spilt sentrale roller i hver sin del av denne perioden, og de har også klare synspunkter på Norges forhold til EU i dag.

Se også

 • Willochs historie

  I sitt 87. år var Kåre Willoch fortsatt en aktiv bidragsyter til samfunnsdebatten. En åpenhjertig dokumentar om hans liv og politiske karriere.

 • Gro - rett på

  Gro Harlem Brundtland forteller om idealet Nelson Mandela og beundringen for sin gamle rival Kåre Willoch. Et portrett fra året hun fylte 70 år.

 • Debatten

  Direktesendt debattprogram.

 • Einar Gerhardsen

  Per Øyvind Heradstveit intervjuer tidligere statsminister Einar Gerhardsen om innholdet i Haakon Lie sin bok "...slik jeg ser det".

 • Stortingsdebatter

  Debatter i Stortinget.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Folkeavstemningen om EU 1994

 • Pressekonferanse med Bratteli

  Statsminister Trygve Bratteli (AP) kunngjør sin regjerings avgang på en pressekonferanse, tre år etter at den kom til makten. Pressekonferansen ble holdt umiddelbart etter statsråd på slottet, hvor Bratteli henviste til Odvar Nordli (AP) som sin arvtager.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 1. februar 2013 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 1 t 14 min
Forrige sending: NRK2 · mandag 1. april 2013 kl. 21:10
Første gang sendt: NRK2 · søndag 9. desember 2012 kl. 19:45