Hopp til hovedinnhold

Utan mat og drikke

30.01.2017 · Tillatt for alle · 45 min
No. dokumentar. Kan vi leve av berre norsk mat? Ida og familien hennar prøver i ein heil månad. Dei må kutte ut kaffi, sukker og all ferdigmat, og brøda må vere av surdeig. Dessutan dyrkar dei potetar, har høner i hagen og lagar sukkerfritt syltetøy frå eigne bær. Vi møter norske bønder, kokkar og ekspertar på matproduksjon og samfunnssikkerheit som kan fortelje meir om norsk mat. Men er eit heilnorsk kosthald betre for oss, og har vi nok mat i Norge om importen brått skulle bli forhindra?

Se også

 • Norsk på 33 dager

  På 33 dager skal fem syriske flyktninger lære alt om å være norsk. I løpet av en drøy måned skal de leve et helt livsløp som nordmenn, fra barnebursdag til gamlehjem. Det minner mest om et realityshow, men er et grep ment å hjelpe flyktninger med å finne sin plass i samfunnet.

 • Verdens Rikeste Land - i praksis!

  Niklas og Tuva fra P3 reiser rundt på ulike arbeidsplasser for å finne ut hvordan Norge driftes i valgåret 2017.

 • Folkeopplysningen

  Kjøtt

 • FBI redder høna

  Før spiste vi høne til middag, nå blir de til betong. Tonnevis av grønnsaker blir også kastet, fordi de har feil form eller størrelse og geitekillinger blir til minkfôr. Dette er en serie om det skjulte matsvinnet i Norge. Programleder Marit Evertsen Grimstad skal redde et helt hønsehus fra å bli søppel, hun inviterer derfor bransje og matkjeder med på en dugnad, for å få hønene slaktet og ut i butikken som mat.

 • Brennpunkt

  Framtidsbonden

 • Framtidsbonden

  Brennpunkt undersøker om det finnes et alternativ til dagens jordbrukspolitikk. Hva skjer når jordbruk ikke lenger handler om å bruke jorda? Melkekartongenes idylliske bilder av dyr som går fritt i vakker norsk natur, er langt fra hverdagen til norske melkekyr. Når gresset byttes ut med importert soya, får det konsekvenser for dyra, for maten vår og for landskapet rundt oss.

 • Norge nå

  16. september 2019

 • Leo tar valget

  4. Norsk mat

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 30. januar 2017 kl. 19:43
Tilgjengelig til: 22. november 2019 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 45 min
Originaltittel: Utan mat og drikke
Forrige sending: NRK2 · lørdag 11. august 2018 kl. 14:15
Første gang sendt: NRK2 · mandag 30. januar 2017 kl. 19:45