Hopp til hovedinnhold

Blaafarveværket - litt galskap og mye begeistring

23.08.2018 · Tillatt for alle · 38 min
Norsk dokumentar fra 2018. Kunst, arbeid og skapeglede forvandlet det gamle industrianlegget Blaafarveverket til et moderne, livskraftig og prisvinnende museum.

Se også

 • Svensken, dansken, nordmannen og William Shakespeare

  23. april 2016 var det 400 år siden William Shakespeare døde. Ved hjelp av animasjon, malerier, lydkulisser og besøk i England forteller vi historien om verdens største dramatiker og datidens konge som var blant hans største beundrere. Denne historien fører oss overraskende til både Danmark, Sverige og Norge, og viser hvordan noen av teaterstykkene henter inspirasjon herfra. Og vi møter samtidig kunstnere i Skandinavia som arbeider med Shakespeare akkurat nå.

 • Snøhetta på Ground Zero

  21 mai åpner 9/11-museet på Ground Zero i New York. I 2004 fikk det norske arkitektkontoret Snøhetta oppdraget med å tegne og prosjektere et museum på Ground Zero i New York. Prosjektet ble svært kontroversielt og har vært gjennom mange faser og store endringer. I åtte år arbeidet arkitektene i Snøhetta arbeidet med bygget. Dette er historien om prosessen.

 • Våre fylker

  Buskerud fylke

 • Skakkjørt

  Finnes det fortsatt håp etter 70, eller er livet kjørt? Stig Andersen prøver å kjøre fra alderdommen med Åse Kleveland, Carl I. Hagen, Yngve Hågensen, Sissel Gran, Thomas Thiis-Evensen og Erling Neby.

 • Vinje rockar

  Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller svalt enn å passe kjeften sin. Er det derfor dei unge kallar opp ein rockefestival etter diktaren og journalisten som blei fødd for 200 år sidan? Vinje har skrive tekstar som er nasjonalskattar og framleis mykje bruka. Linda Eide tek oss med på rundreise i fotefara til Aasmund Olavsson Vinje.

 • Norge Rundt

  27. mai 2011

 • Olavsfestdagene

 • Champagne

  Produksjon av Champagne, fra drue til ferdig produkt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. august 2018 kl. 19:46
Tilgjengelig til: 14. august 2021 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 38 min
Originaltittel: Blaafarveverket - litt galskap og mye begeistring
Forrige sending: NRK2 · søndag 27. januar 2019 kl. 07:25
Første gang sendt: NRK Tegnspråk · torsdag 23. august 2018 kl. 19:43