Hopp til hovedinnhold

Vikingkongene fra Ringerike

05.03.2023 · Tillatt for alle · 56 min
Hensynsløse villmenn? Alliansebyggende kulturformidlere? Ny arkeologi tegner et mer nyansert og realistisk – men like spennende – bilde av vikingene.

Se også

 • Hektet på fortiden

  For ett tusen år siden regjerte vikingene landet vårt, og de satte dype spor etter seg med måten de levde på. I dag ønsker stadig flere å gå i vikingenes fotspor. De dyrker forestillingen om at de lever i en annen tid, i vikingetiden. .

 • Kolonisert av vikingar

  Dei plyndra, drap og heldt folk i trældom. Men dei utretta også så mykje meir, og nye funn viser oss stadig nye og fascinerande sider ved vikingane.

 • Boken som reddet Norge?

  Snorres kongesagaer – lenge var bare bibelen viktigere i norske bokhyller. Men hva slags verk er det, og hva betyr det for oss i dag?

 • Vikingskipet på Gjellestad

  Hvert funn kan kaste nytt lys over fortida. Bli med på den første utgravinga av et vikingskip på hundre år og en reise mer enn tusen år tilbake i tid.

 • Dødsmarsjen 1719

  Norge er under angrep av en svensk invasjonshær. Resultatet blir fatalt når fienden må flykte og 3000 mann fryser i hjel i den norske fjellheimen.

 • Gåten om Odin

  En oppsiktsvekkende og spennende jakt i vår felles fortid og historie. Kanskje spilte Odin en større rolle i Danmarks fødsel enn tidligere antatt.

 • Hvem skrev Bibelen?

  Lenge har Bibelens opphav vært et mysterium. Med nye arkeologiske funn og vitenskapelige fremskritt er svaret nærmere enn noen gang før.

 • Norske røter

  Historia om Norge før Norge vart til, om kven vi er og kvar vi kjem frå. Spora gøymer seg i genane våre, i jorda, havet, fjellet - og språket.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 5. mars 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 14. august 2026 kl. 22:16
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 56 min
Originaltittel: Vikingkongene på Ringerike
Forrige sending: NRK3 · søndag 31. mars 2024 kl. 23:20
Første gang sendt: NRK1 · søndag 5. mars 2023 kl. 20:15