Hopp til hovedinnhold

Utenfor kartet

30.07.2011 · Aldersgrense 12 år · 58 min
Norsk dokumentar. Ine-Lill Gabrielsen og Rita Glenne drømte om Antarktis og å gjøre noe ingen andre hadde gjort. De ville bestige det høyeste fjellet Mt.Vinson (4867m) og gå en helt ny rute til Sydpolen. Bli med på eventyr til verdens mest forblåste kontinent sammen med to jenter.

Se også

 • I Nansens fotspor

  Polfarerne Børge Ousland og Thomas Ulrich har gjentatt en ekspedisjon som av mange regnes som den tøffeste turen som er gjort i polarhistorien. De har fulgt de 110 år gamle sporene til Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansen mot Nordpolen.

 • Bjørnøya

  Ni personer har fått oppfylt drømmen om å jobbe på en av Norges viktigste værstasjoner.

 • Jens i villmarka

  Han legger ut på lange krevende turer i barsk villmark. Med telt, fiskestang og hund lever han ut drømmen og utfordrer naturkreftene og seg selv.

 • Alene til Sydpolen

  Erling Kagge har gjort det mange trodde var en umulighet - å gå alene til Sydpolen uten noen som helst form for assistanse underveis. Hans bilder tatt med eget videokamera er blitt til et personlig dokument om femti dagers ensomhet i isødet. Ved Edvard Hambro.

 • Jenter til Kilimanjaro

  Cecilie Skog og åtte venninner til Afrikas topp. Verdens høyeste frittstående fjell er en av de hardeste turene som friluftsmennesker prøver seg på. Cecilie Skog har vært der flere ganger, og for første gang tar hun med seg søsteren Monica til sin eventyrlige verden. 8 jenter som aldri har forsøkt å bestige høye fjell skal nå prøve å nå toppen av Afrika på 5895m. Det blir en tøff tur - på godt og vondt - gjennom et fantastisk landskap!

 • Eventyrjenter

  Med hvert sitt kamera som følgesvenn oppsøker fire jenter barske omgivelser for å måle krefter med naturen.

 • Vegard Ulvang - Gåten Nordvestpassasjen

  Norsk dokumentarserie. Vegard Ulvang og turkameratene Jan Fasting og Harald Dag Jølle drar med skiseil gjennom Arktis for å gjenoppdage norsk polarhistorie og forstå Roald Amundsens første store polarbragd.

 • Oppdrag Nord-Norge

  Noen av Norges fremste ekstremsportutøvere er på en eventyrlig reise langs kysten vår. Det blir mange stopp underveis på jakt etter nye utfordringer og opplevelser. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 1. januar 2011 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2009
Lengde: 58 min
Originaltittel: Utenfor kartet
Forrige sending: NRK1 · lørdag 8. desember 2012 kl. 06:40
Første gang sendt: NRK1 · lørdag 30. juli 2011 kl. 22:10