Hopp til hovedinnhold

Eksil

25.05.2023 · Aldersgrense 9 år · 49 min
Familien Caballero tar et personlig oppgjør med diktatur-tiden i Uruguay. Et teaterstykke basert på livet deres forteller den tabubelagte historien.

Se også

 • En tater på vandring

  No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

 • Misjon: Finland

  Heimlengt, språkbarrierar og dagleg avvising – men også sterk tru, optimisme og samhald. Bli med fire unge mormonar ut i den krevjande misjonsmarka.

 • Folk i farta

  30. april 2009

 • Gull eller grøne skogar

  Mustafe drøymer om gull. Etter 25 år i Finland tar han familien tilbake til Afrikas horn, på jakt etter rikdom, spenning – og kanskje seg sjølv?

 • Popstjernen som ble skutt

  Når Mutlu Kaya nesten dør etter å ha blitt skutt i hodet, starter hennes utrolige kamp for kvinners rettigheter, for søsteren og sin egen sangstemme.

 • Motvind

  MOTVIND er en norsk dokumentarserie som tar deg med inn i deler av dagens Norge som du kanskje ikke kjenner til.

 • Radiograph of a Family

  – Mor rev i stykker alle bilder av kvinner uten slør. Sårt og tankevekkende om en familie splittet av den iranske revolusjonen.

 • Vintersaga

  Rånarar, rusbrukarar og fuglekikkarar. Ein mosaikk av menneskeskjebnar og underfundige tablå i ein ode til det svenske vemodet.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. mai 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. desember 2025 kl. 22:55
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 2022
Lengde: 49 min
Originaltittel: Eksil
Forrige sending: NRK2 · torsdag 1. juni 2023 kl. 00:30
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 25. mai 2023 kl. 22:00