Hopp til hovedinnhold

Gazas upålitelige hjelpere

11.05.2016 · Tillatt for alle · 58 min
Ty. dokumentar. Etter at Oslo-avtalen ble inngått i 1993, har over 200 milliarder kroner i internasjonal støtte gått til Palestina. Den største bidragsyteren er EU. Nå, 22 år senere, er situasjonen i Gaza og på Vestbredden verre enn noensinne. Hvordan kunne dette skje? Hvem har mottatt alle pengene, og hva er de brukt til? Vi ser nærmere på flere av bidragsprosjektene og snakker med NGO-representanter, EU-politikere og bankfolk - både i Europa og i palestinske områder. (False Money)

Se også

 • Team Bachstad

  Øystein Bache og Rune Gokstad krysser ulike land i middels egnede doninger. Norsk humor-reiseserie.

 • Motstandshelter fra Trondheim

  Med Gestapo og Rinnan-banden pustende i nakken, gjorde unge trøndere en heltemodig innsats under krigen. Men de personlige kostnadene var enorme.

 • Brennpunkt: Den sorte svane

  En jurist med bånd til underverdenen blir muldvarp for en gruppe journalister. Med skjult kamera avslører hun en verden av hvitvask og vold.

 • Stacey Dooley overnatter

  Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

 • Historia om Sverige

  Bli med skodespelar Simon J. Berger på ei forrykande reise gjennom den svenske historia, frå istida og fram til i dag.

 • Mirakelet i Gullspång

  Det mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

 • The Bay

  Når en ung kvinne blir funnet drept, må Jenn – som selv er i sorg, legge egne følelser til side. Jobben krever at hun er sterk for de pårørende.

 • Gåten Orderud

  Hvem avfyrte egentlig de dødelige skuddene på Orderud Gård? Et nytt blikk på en av norgeshistoriens mest omtalte drapsgåter. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 11. mai 2016 kl. 21:36
Tilgjengelig til: 14. oktober 2017 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 58 min
Originaltittel: False Money
Forrige sending: NRK2 · søndag 15. mai 2016 kl. 11:05
Første gang sendt: NRK2 · onsdag 11. mai 2016 kl. 21:35