Hopp til hovedinnhold

Hitlers dødstog

04.03.2019 · Aldersgrense 12 år · 1 t 6 min
Nazistane sende millionar av jødar i døden med tog. Chris Tarrant møter nokre av dei som overlevde dette mørkeste kapittelet i historia.

Se også

 • Fengslet i Moskva

  I desember 2017 ble tidligere grenseinspektør Frode Berg arrestert i Moskva mistenkt for spionasje. Han risikerer inntil 20 års fengsel. Men hvem rekrutterte den pensjonerte grenseinspektøren, og hvordan har kona og dattera hatt de siden arrestasjonen. Vil norske myndigheter ta på seg noe ansvar for spionsaken ?

 • Apokalypse - andre verdenskrig

  Gjennom unikt arkivmateriale fortelles den interessante, spennende og grusomme historien om andre verdenskrig.

 • USA og holocaust

  Hvor mange liv kunne vært spart om USA hadde tatt imot flere jøder – tidligere? Tankevekkende dokumentar av Ken Burns, Lynn Novick og Sarah Botstein.

 • Fanget av ild

  Norsk dokumentar fra 2018. Denne våren er det 40 år siden de første norske soldatene ble sendt til FN-tjeneste i Libanon. Den norske FN-styrken havnet midt i blodige krigshandlinger i 1978, og ble stående i Sør-Libanon i 20 år. Dette er ikke hele historien om det norske FN-oppdraget, men en historie om unge norske soldater som helt uforberedt havnet i en heksegryte av en konflikt, og som noen ganger trådte feil i en krevende tjeneste.

 • Holocaust og romane

  Nazistane drepte nesten 500.000 romar i konsentrasjonsleirane sine. Møt norske, svenske og finske romar som bærer med seg denne lite kjende historia.

 • Min far nazijegeren

  Boris overlevde holocaust. Det blir sagt at han drap ein nazist i Sydney etter krigen. No vil sønene hans bli betre kjent med historia – og far sin.

 • Nazitoppens bekjennelser

  Han sa han bare fulgte ordre. Men det skal finnes lydbånd der Adolf Eichmann skryter av sine forbrytelser. De har ingen fått tilgang til – før nå.

 • Gråtende hender

  Hva skjedde med døve og funksjonshemmede i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler ble de utsatt for? Historien får du i Teater Manus forestilling.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. mars 2019 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. desember 2020 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2018
Lengde: 1 t 6 min
Originaltittel: Chris Tarrant Holocaust Railway Special
Forrige sending: NRK2 · søndag 19. april 2020 kl. 22:40
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 6. mars 2019 kl. 21:25