Hopp til hovedinnhold

Ninas barn

25.10.2015 · Aldersgrense 9 år · 53 min
Norsk dokumentar. Etter Hitlers innmarsj i Østerrike i 1938, blir en gruppe jødiske barn fra Wien invitert på sommerleir til Oslo av den jødiske menigheten. Når sommeren er over har forholdene på kontinentet forverret seg. Barna får tilbud om å bli, men hvem skal ta vare på dem? Nina Meyer, som selv er flyktning fra Hitler-Tyskland, påtar seg oppgaven å opprette et barnehjem for barna. Regissør Nina Grünfelds far, Berthold Grünfeld, var en av disse barna. "Ninas Barn" er den ufortalte historien om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2. verdenskrig og flukten fra nazismen og Holocaust, og filmen avslutter Nina Grünfelds trilogi i personlig dokumentarfilm.

Se også

 • Ukjent arving: Sverige

  Svensk TV leter etter mennesker med rett til en arv og en spennende og ukjent familiehistorie.

 • Last: jøder

  26. november 1942 blir 529 jødiske menn, kvinner og barn sendt med et skip fra Oslo. Hva skjedde med jødene her, i våre gater? Tidsvitner forteller.

 • USA og holocaust

  Hvor mange liv kunne vært spart om USA hadde tatt imot flere jøder – tidligere? Tankevekkende dokumentar av Ken Burns, Lynn Novick og Sarah Botstein.

 • Barn i krig

  Historiene til kvinner og menn som var barn under andre verdenskrig.

 • Migrapolis

  Var det så morsomt da?

 • Holocaust og romane

  Nazistane drepte nesten 500.000 romar i konsentrasjonsleirane sine. Møt norske, svenske og finske romar som bærer med seg denne lite kjende historia.

 • Trikken til Auschwitz

  Samuel Leon "Sammy" Steinmann var en av de få norske jødene som overlevde å bli deportert under holocaust i Norge. Dette er hans historie.

 • Nazitoppens bekjennelser

  Han sa han bare fulgte ordre. Men det skal finnes lydbånd der Adolf Eichmann skryter av sine forbrytelser. De har ingen fått tilgang til – før nå.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. oktober 2015 kl. 22:25
Tilgjengelig til: 24. august 2019 kl. 00:00
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 9 år
Produksjonsår: 2014
Lengde: 53 min
Originaltittel: Ninas barn/En ren rase
Forrige sending: NRK2 · onsdag 17. juli 2019 kl. 03:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 25. oktober 2015 kl. 22:25