Hopp til hovedinnhold

Undring og mangfald

23.10.2018 · Tillatt for alle · 28 min
Talet på nærsynte norske ungdommar (16-19 år) er stabilt, men i sør-aust Asia er det ei mest epidemisk utvikling på dette området, med over 80 % nærsynt ungdom. Dette fortel professor i optikk og augehelse Rigmor Baraas ved høgskolen i Kongsberg i samtala med forskingsjournalist Olav Høgetveit.

Se også

 • Stacey Dooley overnatter

  Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

 • The Bay

  Når en ung kvinne blir funnet drept, må Jenn – som selv er i sorg, legge egne følelser til side. Jobben krever at hun er sterk for de pårørende.

 • Team Bachstad

  Øystein Bache og Rune Gokstad krysser ulike land i middels egnede doninger. Norsk humor-reiseserie.

 • Motstandshelter fra Trondheim

  Med Gestapo og Rinnan-banden pustende i nakken, gjorde unge trøndere en heltemodig innsats under krigen. Men de personlige kostnadene var enorme.

 • Brennpunkt: Den sorte svane

  En jurist med bånd til underverdenen blir muldvarp for en gruppe journalister. Med skjult kamera avslører hun en verden av hvitvask og vold.

 • Boris Johnson – makt og skandalar

  Ingen har prega Storbritannia av i dag som Boris Johnson. Nære vener – og fiendar – fortel om mannen, maktspelet og det spektakulære fallet.

 • Mirakelet i Gullspång

  Det mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

 • Gåten Orderud

  Hvem avfyrte egentlig de dødelige skuddene på Orderud Gård? Et nytt blikk på en av norgeshistoriens mest omtalte drapsgåter. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 23. oktober 2018 kl. 20:24
Tilgjengelig til: 30. april 2028 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 28 min
Originaltittel: Undring og mangfald - Syn og optikk
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 23. oktober 2018 kl. 20:25
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 23. oktober 2018 kl. 20:25