Hopp til hovedinnhold

Olje

04.05.1975 · Tillatt for alle · 22 min
Handlingen utspiller seg i en flott villa hos meget "fine" og "fornemme" mennesker der Wenche Foss spiller en landsens hushjelp (Alma). Husets herre, disponenten, spilles av Gisle Straume og den "fine" fruen i huset av Siri Rom. Jon Eikemo spiller en norsk-amerikaner som kommer til middag hos familien. En farseaktig liten komedie om oljeaksjer av Pio Larsen.

Se også

 • Alle tiders Henki

  I mer enn 75 år var Henki Kolstad i full aktivitet på film, teater og etter hvert på tv. Et minneprogram kan selvsagt bare presentere brøkdeler av alle figurer og roller han delte med oss, men vi vil nok likevel se hvorfor han ble hele Norges Henki.

 • Det siste kuppet

  Folkekomedie i fire akter av Curth Flatow. Oversatt av Jon Lennart Mjøen. Scenografi: Lajla Hovland. Tilretteleggelse og regi: Robert Williams.

 • Ord og tone

  27. juni 1983

 • Gass og stearinlys

  Et gammelt ektepar prøver å håndtere en vanskelig økonomisk situasjon. De ringer politiet og påstår at de er blitt tatt som gisler. En teaterforestilling med humor og tragedie.

 • Over til rødt

  En eldre mann i panikkalderen forelsker seg i sin unge sekretær. Hans forsmådde kone oppdager at hun utmerket godt klarer seg på egenhånd. En komedie av Vivi Schøyen. Fjernsynsoverføring fra Centralteatret i Oslo. Med Sissel Sellæg, Ingrid Vollan, Helge Reiss, Kari-Ann Grønsund, Knut M. Hansson, Arne Aas, Even Rasmussen og Nils Vogt. Instruktør : Per Theodor Haugen. Scenograf : Hans Petter Harboe.

 • High Lights

  Wenche Foss' beste

 • Pim og Laffen

  En hverdagskomedie av Arne Skouen.

 • Lille Lord Fauntleroy (1966)

  "Lille Lord Fauntleroy" av Francis Hodgson Burnett. Dramatisert av Helge Reiss.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. april 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1974
Lengde: 22 min
Originaltittel: Olje
Forrige sending: NRK1 · søndag 4. mai 1975 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 4. mai 1975 kl. 00:00