Hopp til hovedinnhold

I Heyerdahls tjeneste

26.12.1986 · Tillatt for alle · 14 min
Om forarbeidet til noen av Thor Heyerdahls ekspedisjoner og om Kon-Tiki-flåtens vanskelige skjebne etter at den hadde nådd målet. Om hvordan byggingen av Kon-tiki museet kom i stand.

Se også

 • Med livet som innsats

  Kan man gå gjennom ild, bli skutt under vann og la seg treffe av lyn – og overleve? Andreas vil bevise naturlovene – med seg selv som prøvekanin.

 • Arkeologene

  Jorda og landskapet rundt oss er full av spor etter tidligere beboere. Norsk dokumentarserie hvor vi leter vi etter nye svar på gamle mysterier.

 • På jakt etter paradiset

  Møte med Thor Heyerdahl i Colla Micheri. Heyerdahl har sammen med sin familie slått seg ned i denne italienske middelalderbyen. Han forteller om livet i landsbyen og om sine kjente ekspedisjoner. Ved Lennart Ehrenborg (fra Sveriges Radio) og Arne Okkenhaug.

 • Familien Lykke

  Familielykke er som kjent et relativt begrep. Komiserie om de tusen små og store konfliktene som oppstår mellom husets fire vegger.

 • Ikke gjør dette hjemme

  No. populærvitenskaplig serie. Her skal alt prøves som du ikke må gjøre i ditt eget hus. Programlederne utsetter både seg selv og huset for store prøvelser.

 • Thor Heyerdahl 80 år ung

  Møt Thor Heyerdahl rett før han fylte 80 år i 1994. Gjennom ekspedisjoner, forfatterskap og vitenskapelig arbeid er han i ferd med å endre teoriene om vår verdens kulturhistorie. Peru og Cuba har de senere årene vært i sentrum for hans arbeider, men privat er han nå i gang med å bygge sitt nye hjem på Tenerife, ett av hans mange framtidsprosjekter. Intervju og kommentar ved Erik Bye. Nordisk samproduksjon. Manus og regi: Bengt Jonson.

 • Viten og vilje

  Kan vitenskapen hjelpe oss med problemer vi enda ikke har løsning på, og gi oss håp for framtida?

 • Latterlig smart

  En kjent komiker får kun 5 dager på seg til å sette opp et vitenskapelig stand-up show med bare ett hjelpemiddel: en litt for kunnskapsrik forsker.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. november 2014 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1986
Lengde: 14 min
Originaltittel: I Heyerdahls tjeneste
Forrige sending: NRK1 · fredag 26. desember 1986 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · fredag 26. desember 1986 kl. 00:00