Hopp til hovedinnhold

En treby i storbyen

07.11.1980 · Tillatt for alle · 33 min
Møte med mennesker og miljø på Vålerenga i Oslo i 1980. Denne bydelen er langt mer enn fotball. Vålerenga har beholdt mye av sitt særpregede miljø med sine mange trehus bygd på 1800-tallet, men står i fare for å bli ødelagt av trafikkproblemer og forslumming. Blant de medvirkende er personligheter som Kyter'n, Tippen Johansen og Tuben. Ved Bjørn Ryg.

Se også

 • Bakgården - også et sted å være?

  Om hvordan beboere går sammen om å skape et tryggere og triveligere miljø i bygårder.

 • Drabantby eller soveby?

  Den sterke boligekspansasjonen i Oslo har medført en at en rekke drabantbyer er oppført i periferien rundt byens gamle sentrum. Tanken var at disse skulle være selvstendige enheter med egne servicefunksjoner, kulturtilbud, skoler og fellelokaler. Har det fungert?

 • Homansbyen i Oslo

  Bevaringsverdig i europeisk perspektiv.

 • Gamlebyen lever

  Om beboernes arbeid for å bedre sitt miljø i en av Oslos sterkest trafikkbelastede bydeler.

 • Blant hovedstadens herligheter

  Bli med oss på en sommerlig vandring i Oslos historie med bypatrioten Mentz Schulerud som veiviser. Programmet er ved Veslemøy Kjendsli.

 • Den nye overklassen

  Kjøpekraftig ungdom. Norsk ungdom har hvert år et utlegg på 3,5 milliarder kroner til personlig forbruk. Ungdom med årlig klesbudsjett på 6000 kroner og med en levestandard som ofte overstiger foreldrenes; er ungdommen i ferd med å bli en økonomisk overklasse? Unge og eldre får lufte sine meninger om emnet og representanter for næringslivet bidrar til å illustrere de unges posisjon som forbrukergruppe. Manuskript: Terje Mosnes. Regi: Svein Erik Børja.

 • Kolonihagen - en foreldet ide?

 • På Karl Johan

  Karl Johan er noe mer enn en trafikkåre. Den har i alle år vært, og er fremdeles, et samlingssted for hele byen, den er Oslos åpne dagligstue. Per Aabel er vår guide i dette programmet, som er viet denne gaten, som er "noe for seg selv i hele verden".

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 19. august 2020 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1980
Lengde: 33 min
Originaltittel: En treby i storbyen
Forrige sending: NRK1 · fredag 7. november 1980 kl. 20:10
Første gang sendt: NRK1 · fredag 7. november 1980 kl. 20:10