Hopp til hovedinnhold

Peckelgården og dens beboere

26.08.1970 · Tillatt for alle · 30 min
Om en gammel løkke-eiendom i Oslo. "Det er få gårder i Oslo med slike tradisjoner", skrev byantikvar Arno Berg om Peckelgården i Pilestredet. I programmet treffer vi bl.a. etterkommere av mor Peckel, Norges første kvinnelige apoteker. Blant gårdens beboere i forrige århundre var Eilert Sundt, professor Hansteen og hans datter Aasta Hansteen. Medvirkende i programmet er bl.a. stortingsrepresentant Tove Pihl, dosent Guro Gjellestad, byantikvar Sellæg, veversken Kari Lie Kaurin og journalist Per Vogt. Ved Walter Fyrst.

Se også

 • Uteliggere i storbyen

  Samtaler med uteliggere.

 • Blant hovedstadens herligheter

  Bli med oss på en sommerlig vandring i Oslos historie med bypatrioten Mentz Schulerud som veiviser. Programmet er ved Veslemøy Kjendsli.

 • Rød herregård ved Halden

  Like ved Haldens bygrense i vest ligger Rød herregård - opprinnelig en bondegård av middels størrelse, senere i slektene Tanks og Ankers eie - i dag en stiftelse åpen for publikum. I programmet skal vi vandre gjennom herregården, se møbler, boksamlinger, servise og dekketøy, malerier og våpensamling, og vi skal ut i parken og i hagen som med sine rike blomsteranlegg faller i terrasser ned mot Iddefjorden. Ved Einar Johannessen.

 • Mitt yrke (1960-tallet)

  Om forskjellige yrker.

 • Svensken som ble Labben fra Grønland

  Lastebileier Harald Herlufsen på befaring i barneårenes Kristiania, i portrom og smug.

 • Gammel gård i ny tid

  Et besøk på Nørstegård i Sør-Fron. Gården i Gudbrandsdalen har vært i samme slekt i flere århundrer. Med sine mange bygninger fra 1700-tallet er den et slags komplett museum med full gårdsdrift. Hva skal skje med gården i fremtiden? Ved arkitekt Jan Anderssen og Lise Foss.

 • I de gode gamle dager - Sommerparadiset Kragerø

  Om livet på lystgårdene slik det en gang artet seg - blant annet lystgården Berg som ble testamentert til Kragerø kommune av Henriette Homann i 1943.

 • Levende bilder på boks

  Norsk Filminstitutt jubilerer - og vi romsterer i arkivene.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. juli 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1970
Lengde: 30 min
Originaltittel: Peckelgården og dens beboere
Forrige sending: NRK1 · onsdag 26. august 1970 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 26. august 1970 kl. 00:00