Hopp til hovedinnhold

Telavåg

29.12.1968 · Tillatt for alle · 37 min
Fiskeværet som nazistene utslettet.

Se også

 • Riksrunden

  Berlevåg 1943 - krigsdrama ved ishavet

 • Raidet mot Litlabø gruber

  I januar 1943 sprengte norske kommandosoldater Litlabø gruber på Stord og hindret kisproduksjonen til ammunisjon for det tyske krigsmaskineriet. Ved Geir Rommetveit.

 • Tungtvannskjelleren

  Tungtvannsaksjonen i 1943 var en av andre verdenskrigs dristigste sabotasjeaksjoner. Aksjonen ble også et symbol på norsk motstand mot nazistene. Høsten 2017 begynte arkeologer å grave seg ned til tungtvannskjelleren. Der nede hadde tiden stått stille.

 • Kampen om Hegra festning

 • Eg trudde han var ute og festa

  Om bygdefolk som frakta våpen og proviant til motstandsgruppa "Bjørn West" i Masfjord-fjella i Nordhordland under krigen. Ved Elin Helgheim.

 • En reise i «Arctandria»

  14. april 1974

 • Strandhogg i Lofoten

  Operasjon "Claymore" 4. mars 1941. Høsten 1940 og vinteren 1941 var den svarteste tiden under 2. verdenskrig. Hitler seiret på alle fronter, og engelskmennene stod alene tilbake. London ble bombet, og alle ventet tysk invasjon av De britiske øyer. Da oppfant Churchills regjering kommando-raidene, nålestikk-aksjoner mot de okkuperte europeiske kystene, for å skremme Hitler og holde moralen oppe. Femti år etter forteller vi historien om det første raidet mot Lofoten, slik den britiske filmavisen skildret det umiddelbart etterpå, men særlig slik det ble opplevd av alle som plutselig fikk krigen innpå seg: Soldatene som kom, folk som bodde i Lofoten, tyskere som var der, folk om bord på hurtigruta Mira, som ble beskutt og senket - kort sagt, vi prøver å finne ut hva som egentlig hendte. Ved Bjørn Nilsen.

 • Evig heder

  En serie om norske sjøfolk i krig og fred. Norsk dokumentarserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. juni 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1968
Lengde: 37 min
Originaltittel: Telavåg
Forrige sending: NRK1 · søndag 29. desember 1968 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 29. desember 1968 kl. 00:00