Hopp til hovedinnhold

Gamle gårder

09.03.1965 · Tillatt for alle · 27 min

Se også

 • Slik var det i gamle dagar

  Fra en husmannsplass i ei vestlandsbygd for hundre år siden.

 • Utenfor skigarden

  Årene mellom de to verdenskriger representerte på mange måter en brytningstid i skogbruket. I tillegg til virkestransportene ut av skogen oppsto det nå et økende behov for transport av folk og materiell inn i skogen, og denne oppgaven kunne bare løses ved hjelp av biler og traktorer. Dette ga støtet til at bilveiene begynte å trenge seg fram der den store stillhet tidligere bare var blitt brutt av raslingen fra hestedoningene.

 • Med kunstnere gjennom Telemark

 • Heidalsosten - verneverdig gudbrandsdøl

  For nordmenn er ikke brunosten bare pålegg. Den er kultur - også for dem som lager den. Ved Arvid Torsgard og Arne Egil Tønset.

 • Mennesker i hverdagen

  Serie om hverdagsliv ulike steder i Norge.

 • Lefsa

  21. mars 1973

 • Ein dal mellom aust og vest

  Gjennom Bøverdalen til Fantestein. Underveis på ferden vestover og oppover dalen møter vi 99 år gamle Gjendine Slålien som nå bor hos sin datter nede i dalen. Gjendine forteller om sitt møte med Edvard Grieg og synger noen slåtter. Dalen er også Kjell Aukrusts og Tor Jonssons. Likeledes har reisefølget, Arvid Møller og Lasse Thorseth, festet seg ved hva Wergeland, Ibsen og P. Chr. Asbjørnsen har skildret fra Bøverdalen - ikke minst Ibsens Brand-motiver fra Sognefjell. Vi skal høre om utbyggingsplanene som vil forandre dalen, turismen er representert med besøk på den gamle skysstasjonen Røisheim, og et lite gløtt inn i selve Jotunheimen blir det også før dalen vider seg ut oppå Sognefjellet der Fantestein markerer vannskillet. Ved Arvid Møller og Lasse Thorseth.

 • Lasskjørervegen

  "Avsides og veglaust låg Trysil i gamal tid" skrev Sven Moren. Lasskjørerne holdt forbindelsen med omverdenen. Med hest, kjerre og slede fraktet de folk og varer gjennom "Sjumilsskogen" fra Elverum til Trysil. Ved Dagfinn Grønoset og Lasse Thorseth.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. juli 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1965
Lengde: 27 min
Originaltittel: Gamle gårder
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 9. mars 1965 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 9. mars 1965 kl. 00:00