Hopp til hovedinnhold

Kampen om Hegra festning

17.05.1965 · Tillatt for alle · 35 min

Se også

 • Sabotøren - et portrett av Fredrik Kayser

  Fredrik Kayser er en av Norges mest dekorerte for sin innsats under 2. verdenskrig. Han var med i Finlandskrigen, Lofotraidet, sabotasje på Sola Flyplass, Måløyraidet, tungtvannsaksjonen og på slutten av krigen i den norske hæravdelingen "Bjørn West". I nesten femti år var Fredrik Kayser taus om hendelsene - krigen var over. Nå forteller han sin historie. Regi: Terje Dale.

 • Den usynlige motstanden

  Om etterretningstjenesten som ble utført i Narvik-området under 2. verdenskrig. En av informantene var en tysk soldat som samarbeidet med norsk etterretningstjeneste. Ved Bjørn Nilsen.

 • Riksrunden

  Den svarte fredagen

 • Raidet mot Litlabø gruber

  I januar 1943 sprengte norske kommandosoldater Litlabø gruber på Stord og hindret kisproduksjonen til ammunisjon for det tyske krigsmaskineriet. Ved Geir Rommetveit.

 • Jakten på Tirpitz

 • Jon Leirfall og Stjørdalsbygdene

  Mannen og miljøet. Vi besøker senterpartisten Jon Leirfall på hjemmebane i Hegra, Trøndelag. Her viser han rundt, og trekker linjer fra helleristninger til mellomriksvei, fra nedlagte setrer til nyryddingsgårder. Han forteller om sine lokalhistoriske arbeidsmetoder, og synger ut om så vel sentralisering og umyndiggjøring på det kommunalpolitiske plan som kraftslukende forurensningsindustri og - ikke minst - de overhengende farene han ser ved å gå inn i EEC. Regi: Bjørn Nilsen.

 • 9. april 1940

  De første 12 timene. Rekonstruksjon av begivenheter natt til 9. april 1940. Ved Anders Buraas og Carsten E. Munch.

 • Krigsår på Svalbard

  Tysk overmakt, britisk arroganse, dramatikk og falne. Også Norges arktiske utposter fikk smake krigens meningsløshet. Ved Hans Børge Hartvigsen

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. mai 2020 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1965
Lengde: 35 min
Originaltittel: Kampen om Hegra festning
Forrige sending: NRK1 · mandag 17. mai 1965 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · mandag 17. mai 1965 kl. 00:00