Hopp til hovedinnhold

"Plass til en stue og muld til en plog"

07.12.1969 · Tillatt for alle · 33 min
Reportasje fra Nerskogen i Sør-Trøndelag.

Se også

 • Ein dal mellom aust og vest

  Gjennom Bøverdalen til Fantestein. Underveis på ferden vestover og oppover dalen møter vi 99 år gamle Gjendine Slålien som nå bor hos sin datter nede i dalen. Gjendine forteller om sitt møte med Edvard Grieg og synger noen slåtter. Dalen er også Kjell Aukrusts og Tor Jonssons. Likeledes har reisefølget, Arvid Møller og Lasse Thorseth, festet seg ved hva Wergeland, Ibsen og P. Chr. Asbjørnsen har skildret fra Bøverdalen - ikke minst Ibsens Brand-motiver fra Sognefjell. Vi skal høre om utbyggingsplanene som vil forandre dalen, turismen er representert med besøk på den gamle skysstasjonen Røisheim, og et lite gløtt inn i selve Jotunheimen blir det også før dalen vider seg ut oppå Sognefjellet der Fantestein markerer vannskillet. Ved Arvid Møller og Lasse Thorseth.

 • Hvordan skal bygda se ut?

  Hvordan skal vi ta vare på det gamle? Vi tar utgangspunkt i fjellbygda Oppdal, som både har tatt vare på gamle bygninger og bygd nytt.

 • Brennpunkt

  Det uberegnelige vitnet

 • Jon Leirfall og Stjørdalsbygdene

  Mannen og miljøet. Vi besøker senterpartisten Jon Leirfall på hjemmebane i Hegra, Trøndelag. Her viser han rundt, og trekker linjer fra helleristninger til mellomriksvei, fra nedlagte setrer til nyryddingsgårder. Han forteller om sine lokalhistoriske arbeidsmetoder, og synger ut om så vel sentralisering og umyndiggjøring på det kommunalpolitiske plan som kraftslukende forurensningsindustri og - ikke minst - de overhengende farene han ser ved å gå inn i EEC. Regi: Bjørn Nilsen.

 • Gamle gårder

 • Mon tro

  13. juli 2004

 • Chr. Thams og Orkdalen

  Om arkitekten, ministeren og forretningsmannen Christian Thams.

 • Maridalen

  Filmprogram om Maridalen i Oslo.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 11. januar 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: 31. mars 2027 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1969
Lengde: 33 min
Originaltittel: "Plass til en stue og muld til en plog"
Forrige sending: NRK1 · søndag 7. desember 1969 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 7. desember 1969 kl. 00:00