Hopp til hovedinnhold

Båtbyggere i Bjørkedalen

31.07.1969 · Tillatt for alle · 39 min
Fra langt tilbake i tid har Bjørkedalen i Volda vært hovedleverandør av båter til sesongfiske på Sunnmørskysten.

Se også

 • Hardangerjakta - arbeidshest og skarpseglar

  Hardangerjaktene har segla langs norskekysten i over hundre år. Vi skal på segltur med «Anna Kristina» for å få ei oppleving av den tida. Ved Ole Fretheim.

 • Ørret som husdyr

  I Sykkylven på Sunnmøre er det i en rekke år drevet forsøk med oppdrett av ørret og laks. Resultatene som brødrene Olav Vik og Karstein Oddmund Vik er kommet fram til, tyder på at grunnlaget er lagt for en kystnæring med store muligheter. Fagfolk mener at forholdene ligger godt til rette i våre kyststrøk. Reportasje fra settefisk- og oppdrettsanlegget i Sykkylven. Intervjuer er Sverre Tinnå. Ved Lasse Thorseth.

 • Båten som ble født på ny

  I flere generasjoner har "Listerbåten" vært omtalt som noe av det ypperste båtbyggerne klarte å skape i forrige århundre, men ingen visste lenger hvordan den egentlig så ut. Sommeren 1990 ble det gjort en sensasjonell oppdagelse som gjorde at en av Sørlandets mest navngjetne båter kunne gjenskapes. Ved Sigurd Rimstad.

 • Fantesti og keisarveg

  Historia om Geirangervegen, landets fremste turistrute som i 1989 fylte hundre år. Ved Oddgeir Bruaset.

 • Storfjordens venner

  I dei stupbratte fjellsidene innetter Storfjorden på Sunnmøre ligg eit 50-tals fråflytta gardar. Ei foreining, Storfjordens Venner, har som mål å halde gardshusa i hevd, til vitne om vår nære, strevsame fortid. Ved Oddgeir Bruaset. I morgon kveld viser vi programmet "Der elden slokna".

 • 100-årstokt med DS Børøysund

  Lokalbåten har vært det viktigste bindeleddet mellom mange lokalsamfunn langs kysten og omverdenen. Sist sommer feiret dampskipet Børøysund 100 år. I 40 år har Norsk Veteranskibsklubb restaurert den gamle dampen, og i sommer var den nyoppusset og dro tilbake til Vesterålen der den en gang var en trofast tjener for lokalbefolkningen. Langs hele leia ble båten hyllet av kystfolket.

 • På støl og sti i Vestlandsfjell

  Budeier om livet i Stølsheimen.

 • Innerdalen i Møre og Romsdal

  Et program om fjellgården Innerdal og menneskene som bor der. Innerdalen er en naturperle og blir flittig brukt av klatrere. Programmet er ved Tor Berre.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. desember 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1969
Lengde: 39 min
Originaltittel: Båtbyggere i Bjørkedalen
Forrige sending: NRK1 · torsdag 31. juli 1969 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 31. juli 1969 kl. 00:00