Hopp til hovedinnhold

Om jord og jazz og felles framtid

06.10.1991 · Tillatt for alle · 38 min
Hos Sigmund Kvaløy Setreng, bonde og økofilosof. Han driver gård i Sør-Trøndelag, men er samtidig fagfilosof. Som miljøforkjemper er navnet hans knyttet til både Mardøla, Innerdalen og Alta. I Nepal fant han sitt andre fedreland. Og jazzen er en del av livet hans! Ved Haagen Ringnes og Hanne Hoel.

Se også

 • Den humoristiske pessimist

  Høsten 1990 døde humoristen, eksistensfilosofen og tindebestigeren Peter Wessel Zapffe, nitti år gammel. Trond Brede Andersen og Knut Erik Jensen møtte Zapffe i hans hjem i Asker og i barndomsbyen Tromsø. Resultatet ble to filmer som presenteres i dette programmet. Innledning ved Arthur Arntzen.

 • Forfatterportrett

  Heime hos Olav H. Hauge

 • Innerdalen i Møre og Romsdal

  Et program om fjellgården Innerdal og menneskene som bor der. Innerdalen er en naturperle og blir flittig brukt av klatrere. Programmet er ved Tor Berre.

 • Filosofene kommer!

  Arne Næss, Knut Erik Tranøy, Harald Ofstad og Hans Skjervheim tenker høyt om verdens miljøkrise. Spørsmålet som blir tatt opp er hvor akutt er miljøtrusselen? Hvilke moralske utfordringer står vi overfor? Er vår utbytting av verden et spesifikt vestlig problem? Dessuten blir det stilt spørsmål om filosofenes rolle i samfunnet - om de snakker over hodet på oss "vanlige" folk. Programleder: Kjell Jensen. Regi: Anne Magnussen.

 • Møte med Tarjei Vesaas

  Møte med Tarjei Vesaas hjemme i Vinje. Samtale om bakgrunnen hans, om diktningen og ellers litt av hvert. Ved Mette Janson.

 • Den nye søndagsposten

  8. mai 1988

 • Det gjelder å skyve vekk, men ikke miste

  Vi presenterer lyrikeren Kolbein Falkeid som i fjor høst kom ut med sin attende diktsamling, "En annen sol", der han skriver om tapet og savnet av en ung datter som døde. Skuespilleren Thom Bastholm leser fra diktsamlingen. Ved Einar Haukaas.

 • Ukens lyriker

  Fra NRKs arkiv henter vi opptak av kjente lyrikere som leser egne dikt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. januar 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1991
Lengde: 38 min
Originaltittel: Om jord og jazz og felles framtid
Forrige sending: NRK1 · søndag 6. oktober 1991 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 6. oktober 1991 kl. 00:00