Hopp til hovedinnhold

Per Aabel - stadig stundesløs

28.12.1994 · Tillatt for alle · 29 min
Samtale om roller og rampelys. Et møte med en 92 år gammel scenekunstner og en kavalkade over noen av hans store teaterroller. De spenner fra Holbergs "Den stundesløse" til "Soloppgang i Riga", fra "Kjære løgnhals" til "Hjem" og "Det lykkelige valg". Og - som aperitiff: Per som inspirert kåsør på Det Åpne Teater! Ved Haagen Ringnes og Stein-Roger Bull.

Se også

 • Det muntre Kristiania

  Underholdningsserie som tar for seg de sagnomsuste forlystelsessteder som fantes i det gamle Kristiania.

 • Per Aabel - 90 år

  I 90 minutter feirer vi 90-årsdagen til Per Aabel på Nationaltheatret i Oslo. Sammen med hedersgjesten medvirker hele teatrets ensemble samt Ebbe Rohde, Edith Thallaug, Wenche Foss, Kjell Bækkelund og Lise Fjeldstad. Ved Edith Roger, Lise Fjeldstad og Stein-Roger Bull.

 • Ingerid Vardund - i dagslys og rampelys

  Portrett. Haagen Ringnes og hans team har tatt et tilbakeblikk på Ingerid Vardunds karriere som skuespiller, og de har fotgått henne i arbeid og på fritid. Dermed får vi følge henne både til hytta og på Fosenhalvøya i Trøndelag, og til filmopptak på Finnskogen. Ved Haagen Ringnes og Tom B. Torgersen

 • Kjedelig har det ikke vært!

  Et tilbakeblikk på Kari Diesens 50 år lange karriere på scene, i film og fjernsyn. Programleder: Odd Grythe.

 • Når lysene tennes...

  Når lysene tennes på Chat Noir i kveld, er det fordi venner og kolleger vil hylle 70-åringen Jens Book-Jenssen. En festforestilling med Kirsti Sparboe, Espen Skjønberg, Nora Brockstedt, Harry Brandelius, Dan Fosse, Leif Juster, Per Asplin og Les Girls, Dag Frøland, Rolf Just Nilsen og mange flere. Konferansier: Jan Voigt. Kapellmester: Egil Monn-Iversen. Billedregi: Johnny Bergh.

 • Musikalsk mellomspill - TV

  Kulturpersonligheter i samtale om musikk

 • Fire akter i teaterkattens liv

  Serie om institusjonen Chat Noirs brokete historie

 • Alfred Maurstad - med fant og fanitullen

  Han var en karismatisk filmkunstner, slik vi opplevde ham i Fant, Gjest Baardsen og Tørres Snørtevold. På scenen feiret han triumfer som Peer Gynt og driftekaren Vraal. Og gjennom hele livet var han en trollmann på hardingfela si. I år ville Maurstad fylt 100 år - et godt utgangspunkt for gjensyn og tilbakeblikk.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 22. juli 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1993
Lengde: 29 min
Originaltittel: Per Aabel - stadig stundesløs