Hopp til hovedinnhold

Væråret 2017

25.12.2017 · Tillatt for alle · 44 min
Bli med på en reise gjennom ekstreme kontraster. TV-meteorolog Siri Wiberg pynter til rosa jul mens hun gjenopplever livsfarlige flommer, tidenes snøvinter i nord og nok en guffen sommer i sør. Noen ganger er været blodig alvor, andre ganger ren lykke.

Se også

 • Rygge: Kansellert

  Lørdag 29. oktober gikk siste fly fra Moss Lufthavn Rygge og flere hundre mennesker mistet arbeidsplassen sin. Bakgrunnen for nedleggelsen er innføringa av flypassasjeravgiften, og at Ryanair derfor flyttet baseflyene fra Rygge. NRK har fulgt de ansatte de siste ukene frem til stengingen, gjennom jobbsøking, opp- og nedturer og helt til den siste kvelden med gjengen.

 • Verdens Rikeste Land - i praksis!

  Niklas og Tuva fra P3 reiser rundt på ulike arbeidsplasser for å finne ut hvordan Norge driftes i valgåret 2017.

 • Væråret 2015

  Orkanene Nina og Ole ga en forrykende start på væråret 2015. Hustak føk og havet slukte naust og brygger langs kysten. Så ble en grå sommer avløst av et ekstremt høstregn. Vannet forvandlet idylliske boligstrøk til innsjøer og folk måtte ta årene fatt for å komme seg ut. 2015 var også året da vinteren aldri ville gi slipp i fjellet. Vi gjenopplever tidenes høyeste brøytekanter og hyttefolkets desperate kamp mot snømengdene.

 • FBI redder høna

  Før spiste vi høne til middag, nå blir de til betong. Tonnevis av grønnsaker blir også kastet, fordi de har feil form eller størrelse og geitekillinger blir til minkfôr. Dette er en serie om det skjulte matsvinnet i Norge. Programleder Marit Evertsen Grimstad skal redde et helt hønsehus fra å bli søppel, hun inviterer derfor bransje og matkjeder med på en dugnad, for å få hønene slaktet og ut i butikken som mat.

 • Fritt fall

  Norsk dokumentar fra 2017. Vi møter ofte mennesker som sier at de alltid har gått sin egen vei i livet, men hvor mange har faktisk gjort det? For tjue år siden byttet Tore Nagel (66) ut flaska med fallskjermen."Fritt Fall" er et portrett av Norges eldste basehopper og landets mest sosiale eremitt.

 • Væråret 2019

  Dette er historia om veret slik det var i 2019. Så dramatisk, så frydefullt og så vakkert som landet vårt kan være. I all slags ver!

 • Kampen for Andøya

  Andøya flystasjon markerer 23.-25. juni sitt 60-års jubileum med et flyshow og festmiddag. Men feiringen har en bismak. Stortinget har vedtatt at den militære flystasjonen som huser Norges maritime overvåkningsfly skal legges ned om få år. Folket som bor på Andøya har protestert høylytt mot et vedtak de mener er uklokt og dypt urimelig etter det de har ofret for storsamfunnet.

 • Nomino

  Alle har eit namn og alle stader heiter noko. Men kva er eit namn? Kvifor har me namn? Og kvar kjem de ifrå? Norsk underhaldningsserie.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. desember 2017 kl. 19:45
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 44 min
Forrige sending: NRK1 · fredag 12. januar 2018 kl. 08:40
Første gang sendt: NRK1 · mandag 25. desember 2017 kl. 19:45