Hopp til hovedinnhold

Blå dager og gylne netter

04.01.2015 · Tillatt for alle · 39 min
Norsk dokumentar. De lever livet mange drømmer om. Tre mennesker ved den store Porsangerfjorden, i nesten folketomme bygder. Vi følger dem gjennom den lange mørketida da lyset er en luksus, til de lyse nettene under midnattssola.

Se også

 • Vår, sommer og vinter i Pasvikdalen

  Vi følger Arvo Sotkajærvi vår, sommer og vinter i Pasvikdalen.

 • Mannen på holmen

  Nitti år gamle Knut Årsetøy lever heilt åleine på ei lita øy i Austefjorden i Volda. Om vinteren er han isolert frå omverda. Vi har følgd denne særmerkte mannen det siste året. Ved Oddgeir Bruaset.

 • Ville kokker

  Tre lag, to retter, én time – seks svenske matkunstnere konkurrerer i å lage mat over åpen ild, med utvalgte råvarer fra villmarka.

 • Freda ro på Renndølsetra

  Han er oppteken av å verne om den langsame roa i Innerdalen, Eystein Opdøl, drivaren av Renndølsetra. Men like viktig som seterlivet er alt han opplever ved å bruke naturen rundt. Ein natur som alltid får fram superlativa frå vandrarar i Trollheimen. Kva er det som gjer at folk opplever ei eiga ro rundt setra i Innerdalen?

 • Livet på Finnskogen

  Vi blir med til Grue og Finnskogen, der Åsta Holth erklærer republikken Finnskogen for åpnet. Hvordan kom den finske befolkningen til skogene i Hedmark? Vi blir med på en reise i Finnskogens kultur, gårdsliv og håndverkshistorie.

 • Edle dråper

  Torkjell Berulfsen forteller historien om de edle dråper - om deres opprinnelse og utvikling.

 • Den siste ødemarksgården på Helgeland

  Auslia er den siste fjellgarden på Sør-Helgeland hvor det ennå bor folk. Nede i bygda, der livet er atskillig lettere å leve, er mange bruk fraflyttet. Men på Auslia holder folkene ut, enda de mangler både veg og elektrisk strøm. I programmet møter vi ekteparet Eva Helmersen (73) og Hilovard Helmersen (70), sønnen John Helmersen (44) og Evas bror Herlof Ausli (70). Ved Tor Jacobsen og Ivar Kalleberg.

 • Folk

  Folk: Den store kjærligheten

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. januar 2015 kl. 22:24
Tilgjengelig til: 31. mars 2024 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2013
Lengde: 39 min
Forrige sending: NRK1 · mandag 6. april 2015 kl. 08:40
Første gang sendt: NRK1 · søndag 4. januar 2015 kl. 22:25