Hopp til hovedinnhold

Under en annen sol

06.08.2014 · Tillatt for alle · 43 min
Muslimenes fastemåned ramadan er en prøvelse i viljestyrke og utholdenhet og en tid for å vise omtanke. Men mens palestinske Samer og Tahrir vier seg til bønn og faste under midnattssolen i Tromsø, raser krigshandlingene i hjemlandet deres. Samtidig forbereder Sandra et åpent kveldsmåltid med bønn på torget i Tromsø, og den store, muslimske festdagen id.

Se også

 • Nytt liv i Ramadan

  Yousef (29) har konvertert til islam. En beslutning som påvirker hele familien når det er tid for fastemåneden Ramadan, og den travle skuespilleren og småbarnsfaren må håndtere jobb og familie uten mat og drikke.

 • Ein heil familie

  Dette er historia til ein syrisk far og hans ti år gamle son. Dei flykta frå krigen i Syria til Norge med ein draum om ei trygg framtid for familien. Men om familien får samlast igjen, er det norske myndigheiter som avgjer.

 • Muslimsk høytid

  Gjennom tre programmer møter vi muslimers hverdag i fastemåneden Ramadan, og feiringen av høytiden Id.

 • Ramadan i Bergen

 • Flukten

  En gruppe syrere flykter fra krig og forfølgelse. De begir seg ut på en av de farligste reisene i vår tid, og filmer selv det som skjer underveis. De krysser et hav, to kontinenter og fem land på leting etter et hjem der de kan finne det største de har tapt: håpet. Men det de finner i Europa, måneder i uvisshet og venting, utfordrer motet og håpet i møte med hva det innebærer å være en "flyktning".

 • Migrapolis

  Norsk flerkulturelt magasin

 • Brødre på flukt

  Denne Brennpunkt-dokumentaren følger tre syriske brødre ved sitt livs veiskille. Den ene får med seg familien og blir hentet til Ringebu som kvoteflyktning. Den andre forlater kone og barn i Libanon, mens han selv legger ut på dødens vei over Middelhavet. Yngstemann blir igjen i Syria, for å dokumentere krigens herjinger i byen der de alle tre har vokst opp.

 • Ja vi elsker.

  Norsk dokumentarserie. I dagens Norge finnes det et utall av forskjellige måter å inngå ekteskap på. I løpet av denne serien får vi være med på bryllup med både tyrkiske, indiske og kenyanske, så vel som rotnorske tradisjoner.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. august 2014 kl. 23:18
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 43 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 9. august 2014 kl. 11:15
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 6. august 2014 kl. 23:15