Hopp til hovedinnhold

På brent grunn

29.12.2014 · Tillatt for alle · 29 min
Norsk dokumentar. Natt til 19. januar i år blei Lærdalsøyri herja av storbrann. Flammehavet slukte 40 bygningar, 70 menneske stod utan hus. I snart eitt år har NRK følgt gjenoppbygginga og kampen for å ta kvardagen tilbake.

Se også

 • Havariet på Hustadvika - redningsmannskapenes historie

  330SKV på Ørlandet var en sentral helikopterressurs, Asbjørn Singstad var fartøysjef og Eskil Dybfest redningsmann ombord på Sea King redningshelikopter og under evakueringen av 479 passasjerer fra "Viking Sky". Her belyser de hvordan en så stor operasjon lot seg gjennomføre og beskriver de marginale forholdene under hendelsen. Når det samtidig kommer MAYDAY fra et lasteskip, da gjelder det å være godt trent gjennom gode øvelser, og samtidig ha teften for improvisasjon når det er mest kritisk.

 • Brennpunkt

  Berre ein polakk

 • Storbrannen i Lærdal

  Norsk dokumentar. Mot kraftig vind og eit flammehav som truga med å sluke heile sentrum, kjempa bygdefolk og brannvesen med livet som innsats for å berge bygda si. Natta til 19.januar herja ein av dei mest øydeleggjande brannane i norsk etterkrigstid Lærdalsøyri i Sogn.

 • Arbeidsplass Nordsjøen

  Norsk serie om hvordan arbeidsforholdene er i Nordsjøen i tilknytning til oljeplattformene.

 • Utredningshelikopter

 • Berre ein polakk

  Natt til 9. november 2008 brann eit hus ned på Gulskogen i Drammen. Sju menneske mista livet. Korleis kan det ha seg at ingen er stilt til ansvar for den verste dødsbrannen i Norge sidan 80-talet? Ville utfallet ha vore annleis om dei som døydde var norske, og ikkje polske gjestearbeidarar?

 • Nye skip - ny teknikk

  Skip blir stadig større og det tekniske utstyret mer komplisert. En reportasjegruppe har fulgt en supertanker en ukes tid.

 • Utenriksfart på 18 hjul

  En reportasje om livet bak rattet, høyt til værs i en trailer gjennom Europa. Vi følger en 29-årig sjåfør fra et transportfirma i Arendal, på en av hans mange utenlandsturer. Ved Finn Oscar Olsen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 29. desember 2014 kl. 19:45
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 29 min