Sven Nordin 60 år

26 programmer – Del på /
Han begynte som sølvgutt, slo gjennom i «Rød snø» og ble allemannseie i «Vestavind». Så ble han Oscar-nominert og slått til ridder. Her er noen av høydepunktene fra Sven Nordins innholdsrike karriere på skjerm og scene.

Ferske intervjuer med Nordin

  TV-serier

  Fra Fjernsynsteatret og scenen

  • Stillferdig novellefilm

   Flukten til Amerika

   Dramatisering av Cora Sandels novelle. Handler om femårige Thomas' opplevelse av at faren, spilt av Sven Nordin, forlater hjemmet. – Noe av det beste norsk tv-teater har vist, skrev Aftenposten i 1991.

  • Avkledd i halvannen time

   Elsk meg bort fra min bristende barndom

   Fjernsynsteatrets filmatisering av tre Johan Borgen-noveller fra 1989 lar seeren betrakte 31-årige Sven Nordins kropp fra alle mulige vinkler. Det er en fortelling om en ungt pars første møte på Hvaler, deres forelskelse og veien fram til et forhold.

  • Harmdirrende Bjørneboe-skuespill

   Semmelweis

   Forestilling av Jens Bjørneboe fra 1968. Nils Ole Oftebro spiller den ungarske fødselslegen som kjemper mot autoritetene og overvinner barselfeberen. Sven Nordin har en rolle som sanger i denne stjernespekkede innspillingen fra 1983.

  • Spiller Larssen den yngre

   Siste tog til påfuglland

   I dette stykket av Helge Hagerup spiller Lars Andreas Larssen en mann midt i midtlivskrisa som leter etter en mening med livet. Han forfølges av og forfølger seg selv som ung, spilt av Sven Nordin. – Gode skuespillere, men langtekkelig, mente Aftenpostens anmelder i 1984.

  • Bok som rystet og refset

   Albertine

   Dramatisering fra 1987 av Christian Krohgs bok om en sypike i Kristiania som drives ut i prostitusjon. Ble forbudt av norske myndigheter da den ble utgitt i 1886. Sven Nordin spiller den rike mannen Fredrik Helgesen, som innleder et forhold med Albertine.

  • Scenehumor fra åttitallet

   Napp igjen

   Årets sommerrevy fra Centralteatret i 1987. Samlet fulle hus hele sommeren. Sven Nordin gestalter flere roller og spiller sammen med blant andre Øystein Bache, Rune Gokstad og Petter Næss.

  Komikongen Sven

  Portretter

  Andre tv-opptredener