Kunne ikke spille av fordi JavaScript ikke ble funnet!

Aktiver JavaScript i innstillingene til din nettleser.

Les mer på hjelpesiden.

Kunne ikke detektere riktig avspillingsteknologi!

Benytter du en mobil enhet (iPad, iPhone eller lignende) klikk her.
Hvis enheten din støtter Flash kan du forsøke å oppdatere Adobe Flash Player, eller forsøk å endre avspillertype på innstillinger.

Les mer på hjelpesiden.

Kongelige fotografer Legg til favoritt

1:2 · Dronning Mauds album

Seriebeskrivelse

For første gang har Det kongelige hoff åpnet sine samlinger og gitt tilgang til de private familiealbumene til Dronning Maud og kronprinsesse Märtas egne fotografier og smalfilm. Vi kommer inn bak de kongelige fasadene i 1800-tallets England og får følge med fra innsiden når den nye kongefamilien kommer til Norge i 1905. Gjennom dagbøker, fotografier og private bilder får vi også et sjeldent blikk inn i det helt spesielle vennskapet som oppsto mellom kronprinsesse Märtha og den amerikanske president Franklin D Roosevelt da kronprinsfamilien var krigsflyktninger i USA under annen verdenskrig.Episodebeskrivelse

Det er en stor, historisk fotoskatt som åpner seg i Dronning Mauds private fotoalbum. Med spesiell tillatelse fra Det kongelige hoff, får vi for første gang se inn i en verden som vi ellers bare kan høre om i romaner og eventyr. Gjennom tusenvis av private bilder og unike gjenstander som er bevart ved De kongelige samlinger ved Slottet i Oslo, møter vi den engelske prinsesse Maud som gifter seg med den danske prins Carl. Vi kan følge hele den spennende livshistorien deres fra Appleton House i England, hvor prins Alexander blir født, til Slottet i Oslo hvor de kommer i 1905 som Kong Haakon VII, prins Olav og Dronning Maud.

Kategori: Dokumentar
Tilgjengelig til:
Ingen begrensning
Tilgjengelig i:
Verden
Første gang sendt:
NRK.no · Mandag 26. desember 2016 kl. 06:00
Siste gang sendt:
NRK2 · Lørdag 31. desember 2016 kl. 19:55
Planlagt sendt:
NRK2 · Torsdag 23. mars 2017 kl. 19:45
Produksjonsår:
2016
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Varighet:
57 minutter