Hopp til hovedinnhold

Hemmelige svenske rom

13.11.2010 · Tillatt for alle · 12 min
Dykking i Tuna-Hästbergs gruva.

Se også

  • Guri i Vesterled

    I hundrevis av år, har øyane i Vest; Shetland, Færøyene og Orkenøyene, vært våre nærmaste naboar. Vi har hatt same språk, same konge - og felles kultur og musikk. Guri Skeie reiser over havet for å finne spor etter denne kontakten.

  • I 100 km gjennom sentrum

    Et veieventyr fra Los Angeles.

  • White Wall

    En sprengningsulykke i et depot for radioaktivt avfall avdekker en stor, hvit vegg av ukjent materiale. Hendelsen mørklegges, men ryktene går. Svensk thrillerserie.

  • Jakten på Norvegium

    I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det ble fiasko. Andre geologer slo snart fast at det Dahll kalte "Norvegium" slett ikke var noe grunnstoff. Så ble det hele glemt. Nesten. Helt til en av vår tids amatørgeologer går i land på en liten øy i Kragerøskjærgården.

  • Soya – Nordens nye potet?

    Kort møte med planteforedleren Sven A. Holmberg. Ved Bjørn Egil Eide.

  • Ikke gjør dette hjemme

    No. populærvitenskaplig serie. Her skal alt prøves som du ikke må gjøre i ditt eget hus. Programlederne utsetter både seg selv og huset for store prøvelser.

  • Jakten på Norvegium

    I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: Et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det ble fiasko. Andre geologer slo snart fast at det Dahll kalte "Norvegium" slett ikke var noe grunnstoff. Så ble det hele glemt. Nesten. Helt til en av vår tids amatørgeologer går i land på en liten øy i Kragerøskjærgården.

  • Øyeblikk fra Svalbard

    Nærmere Svalbard kommer du ikke uten å være der. Bilder fra Nordenskiöldbreen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra:
Tilgjengelig til:
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2009
Lengde: 12 min
Originaltittel: Hemliga svenska rum 1-12
Forrige sending: NRK1 · mandag 24. januar 2022 kl. 15:05
Første gang sendt: NRK2 · lørdag 13. november 2010 kl. 21:10