Hopp til hovedinnhold

Dagbok fra Revolusjonen

16.10.2012 · Tillatt for alle · 57 min
I oktober i fjor ble Libyas leder Muammar Gaddafi styrtet og drept etter 40 års brutalt diktatur. Men hvem var opprørerne som fjernet diktatoren, og hva slags Libya vil de bygge? Den norsk-libyske filmskaperen Nizam Najar fulgte revolusjonen på nært hold sammen med opprørerne. Med kamera som våpen ville han bidra til oppbyggingen av nytt demokrati i sitt hjemland. Men han oppdaget snart at opprørernes idéer om demokrati ikke helt samsvarte med hans egne.

Se også

  • Fra Veitvet til IS-fronten

    Hosheng Kerkuki (24) reiste i januar 2015 fra Veitvet til Irak for å kjempe mot den fundamentalistiske bevegelsen IS. Hvorfor gjorde han det? Hva er det som får unge menn til å dra fra fredfulle Norge til krigsområdene? Brennpunkt fulgte den unge norsk-kurderen i en måned ved fronten utenfor Kirkuk i Irak der han havnet i voldsomme kamper for et fedreland som han er villig til å ofre sitt liv for.

  • Ikke i mitt nabolag

    I denne Brennpunkt-dokumentaren møter vi naboer som mobiliserer til kamp mot planlagte asylmottak på Montebello og Bolkesjø. Midt i stormens øye står UDIs regiondirektør Eirik Eide som må skaffe mottaksplass til mange tusen nyankomne flyktninger. Men hvem vil ha et asylmottak som nærmeste nabo?

  • Dagsnytt 18 - TV

    Dagsnytt 18 er NRK Nyheters daglige aktualitets og debattprogram. Programledere er Ingerid Stenvold og Espen Aas.

  • Jakten på Generalen

    I juni 2016 meldte italiensk politi at de hadde arrestert lederen for et stort nettverk av menneskesmuglere. Det ble presentert som en milepæl i kampen mot bakmennene. Men det ble raskt klart at politiet trolig hadde pågrepet feil mann. Så hvorfor sitter han fremdeles i fengsel?

  • Drømmen om Europa

    Norsk dokumentarserie om de dramatiske utslagene av europeisk grensepolitikk. Vi følger norsk politi på oppdrag ved Schengens utsatte yttergrenser, hvor presset mot Europa er enormt.

  • München 72 – olympisk terror

    Lekene skulle vise verden et nytt Tyskland, langt fra Hitlers OL i Berlin. I stedet ble det et mørkt kapittel i historien om internasjonal terrorisme.

  • Infiltratøren

    Christian Høibø (32) var hemmelig agent for Politiets sikkerhetstjeneste i ti år. Han ble rekruttert av PSTs seksjon for Kontraekstremisme i 2002. Frem til januar 2013 var han aktiv agent for PST og infiltrerte politiske miljøer på ytterste venstre og høyresiden. Han varslet PST om at norske høyreekstremister planla terroraksjoner og la drapsplaner fem måneder før 22. juli 2011. Advarselen havnet i en skuff hos PST. Dokumentaren der han forteller sin historie, vakte voldsom oppsikt da den ble sendt i Brennpunkt i februar, og Stortingets EOS-utvalg gransker fortsatt opplysningene som kom fram. Filmen vant Gullruten for beste aktualitetsprogram i mai.

  • Fengslet i Moskva

    I desember 2017 ble tidligere grenseinspektør Frode Berg arrestert i Moskva mistenkt for spionasje. Han risikerer inntil 20 års fengsel. Men hvem rekrutterte den pensjonerte grenseinspektøren, og hvordan har kona og dattera hatt de siden arrestasjonen. Vil norske myndigheter ta på seg noe ansvar for spionsaken ?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra:
Tilgjengelig til:
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 57 min
Forrige sending: NRK2 · søndag 21. oktober 2012 kl. 12:50
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 16. oktober 2012 kl. 21:30