Hopp til hovedinnhold

Brennpunkt

09.11.2010 · Tillatt for alle · 58 min
Familien til ba helsevesenet om hjelp da jenta deres nektet å spise. Det endte med at barnevernet tok datteren, og selv om hun etter hvert fikk en Asperger-diagnose, ble ikke saken sett på med nye øyne. Til slutt rømte moren med datteren og søsknene hennes ut av Norge, som flyktninger fra barnevernet. Barn under offentlig omsorg flyttes fra sted til sted hele barndommen. Mange ender opp uten en familie å kalle sin, de blir ingens barn. Dette avdekket Brennpunkt i fjor. Hva har myndighetene gjort for å gi barna varige trygge hjem?

Se også

  • En uke på gata

    Norsk dokumentar. Hva om man fjerner alle sine privilegier og flytter ut til Oslos gater i én uke? Vil man da få et lite innblikk i hvordan det er å ikke ha noe? Og ikke minst: Hva vil man lære om seg selv? En P3-dokumentar om å være en ung uteligger i Norges hovedstad. Se og les mer her: http://p3.no/dokumentar/en-uke-pa-gata

  • Menn som mishandler

  • Din sang

    Tore Strømøy får artister til å lage en sang til mennesker som fortjener det.

  • Ein heil familie

    Dette er historia til ein syrisk far og hans ti år gamle son. Dei flykta frå krigen i Syria til Norge med ein draum om ei trygg framtid for familien. Men om familien får samlast igjen, er det norske myndigheiter som avgjer.

  • V30

    En dokumentarserie om virkeligheten rundt de 30.

  • Brennpunkt

    Ingens barn

  • Kjetils kamp mot MS

    Norsk dokumentarserie. 37 år gamle Kjetil Knutsen fra Tromsø er hardt rammet av multippel sklerose (MS). Som et siste forsøk for å stoppe sykdommen reiser Kjetil til en privatklinikk i Moskva for å få stamcelletransplantasjon. Denne behandling er ikke offentlig godkjent i Norge. Serien følger Kjetil gjennom 30 behandlingsdøgn i Russland.

  • Arnar og Mia

    Arnar hadde ikke venner og ble mobbet gjennom store deler av oppveksten. Vi har fulgt ham fra 13-årsalderen. I dag er han 21. Mia hadde det også tøft på skolen i flere år, og var dypt ensom. I 2015 tok hun sitt eget liv, bare 12 år gammel. Vi har fulgt foreldrenes fortvilte forsøk på å forstå hva som gikk galt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra:
Tilgjengelig til:
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2010
Lengde: 58 min
Forrige sending: NRK2 · torsdag 11. november 2010 kl. 00:05
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 9. november 2010 kl. 21:30