Copyright (C) NRK

Torfinn? Du husker i fjor?

-Hva da? Ikke hele fjoråret.
-Men at vi ikke ble årets radionavn?

Det skal vi bli i år. Vi skal bli
årets radionavn én gang for alle.

Vi skal reise kjerringa, sope gulvet
med de andre møkkaprogrammene.

Vi skal vise radiofaglige muskler
som ingen har sett maken til.

Ja, ja! Det betyr og at du legger
vekk pølseprosjektet og følger med.

-Ja. Greit.
-Ok.

Dette er Lønsj.
I dag skal det handle om mat igjen.

Vi har besøk av mesterkokk
Kjetil Tjalve. Velkommen.

Tusen takk for det! Kjempekjekt
å være tilbake. Bånn gass!

Du er aktuell med ny kokebok.
Kan du ikke fortelle litt om det?

Klart, selvfølgelig! Det har vært
mye snakk om at alle kan lage mat.

Det er bare å hive seg i grytene,
du klarer hva som helst.

-Det er reineste sludder.
-Sier du det?

Tror du jeg har gått på skole,
og jobba rassen av meg i årevis, -

- og så skal hvem som helst
gjøre det på strak arm?

Nettopp! For å banke det inn
i skallen på ubrukelige amatører -

- har jeg skrevet Kjetils lille røde.

Det er en kokebok.

Det er kokebok-en.
Selveste kokeboken.

-Jaha?
-Jess, mister.

Her har jeg samla de råeste
og vanskeligste oppskriftene -

- og de sjeldneste og minst til-
gjengelige råvarene på ett brett.

Den amatøren som klarer å lage én
rett, får ikke bare 1 million kroner.

Han får sitt eget portrett
tatovert på rumpeballen min.

Tatoverer du fjeset mitt på ræva di
hvis jeg lager noe av det her?

No shit! You bet!
Det kan du ta deg et hardt tak på.

-For eksempel den her. Berlingofasan?
-Polsk berlingofasan?

Den har vært utdødd i 400 år.

Helt til noen fant en liten koloni
i Janówek utenfor Warszawa.

Hvis man får tak i den,
hvordan skal man tilberede den?

Først må du inkubere den i 2-3 dager.

Det kommer an på vekt. Opptil 800
gram: 2 dager. Over kiloet: 3 dager.

Bruk en standard trinnløs inkubator.
Amarello 800 ...

... lunken louvre eller geitefløte på
monokkelsalat og punktert blodrot.

-Lykke til, sier bare jeg!
-Takk for at du kom, Kjetil Tjalve.

-Dette skal jeg faen meg ordne.
-Torfinn? Hvor er det du skal hen?