Sport

Anbefalt

Serena: 1. Redsel

Tett på verdens beste kvinnelige tennisstjerne

Vi følger tennisesset Serena Williams og forloveden Alexis mens de forbereder seg på å bli foreldre for første gang. Samtidig trener Serena så mye hun kan. Hun skal nemlig tilbake til toppen.

Martina - tennislegenden som ble et ikon

Martina - tennislegenden som ble et ikon

Gigantenes kamp om fotball-VM

Brukte spioner i «krigen» om Fotball-VM

Ulsteinvik løper fra resten av verden

Warholms vei til suksess

Utrolige utøvere: 1. Verdensrekord på Operataket

Et nesten umulig triks på Operataket

"Det kommer til å bli verdensrekord på dette trikset". Tommy Sagmoen forsøker seg på et nesten umulig triks på Operataket.

Jørn Andersen - på glødende kull

Slik lever Jørn Andersen i Nord-Korea

Sportsåret: Sportsåret 2017 - Ulsteinvik løper fra resten av verden

Sportsåret 2017

Mens kvinnene står i spissen for at Norge beholder sin posisjon som verdens ledende vintersportsnasjon, er det mennene som i 2017 tar oss til verdenstoppen også i de største sommeridrettene. VM-medaljer på friidrettsbanen er en sjeldenhet, at en norsk mann blir verdensmester i en løpsøvelse unikt. Så er også Karsten Warholm fra Ulsteinvik en utøver vi aldri tidligere har hatt maken til. Og når en norsk trener senere på året gjør noe ingen har klart før ham, kommer han selvfølgelig fra samme øya på Sunnmøre. I året hvor det er Hareidlandet mot resten av verden.

Idrettsgalla 2018

Idretts-Norge hyller sine helter

Best i verden: Heia Norge

Da England ble livredde for Norge

Høsten 1990 ligger norsk landslagsfotball helt nede. Elendige resultater ledsages av særdeles lav entusiasme i befolkningen. Inn kommer en ny, midlertidig landslagssjef. Hans navn er Egil Olsen. Tre år senere har ikke Norge bare slått England og Nederland og kvalifisert oss til VM. Norge har også fått Drillo-isen - og er nest best i verden. (2:3)

Sportsdokumentar: Den farefulle reisen

17 års ørkenrallyerfaring skal læres bort på en uke

Hvor mye er du villig til å risikere for å oppleve det du drømmer om? 26 år gamle Felix Jensen hadde dårlig syn på begge øynene og kunne knapt navigere, men i ham fant Pål Anders Ullevålseter en mann han nå ser som sin mulige arvtaker. 2. januar 2018 står de to på startstreken i Africa Race for å gjennomføre et 600 mil langt ørkenrally der det er livsfarlig å miste oversikten over hvor du er.

En hyllest til Marit Bjørgen

En hyllest til Marit Bjørgen

Heedless - livet som ekstrem skikjører

Han risikerer alt i de bratteste bakkene

Fem VM. Én dronning

Fem VM. Én dronning

Helt Ramm: 8. Vinter-LOL

Klæbo knekker av Ramms hyllest-forsøk

Ramm har tatt med seg snowboarder Silje Norendal til «Austrian House» i Pyeongchang, for å ake og leke i en diger, oppblåsbar pute. Ramm rakk å ta farvel med OL-kongen Johannes Høsflot Klæbo, og sendt ham avgårde med en hyllest på gitar. Ramm og snowboarderne Ståle Sandbech og Marcus Kleveland har forsøkt å se for seg hvordan snowboard hadde sett ut på 1950-tallet, og vi får nok en episode av det koreanske gameshowet «Korean RammShow».

Sportsdokumentar: Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang

– Jeg er ikke noe skitalent

Norsk dokumentar fra 2018. I OL i Sotsji 2014 ble Henrik Kristoffersen den yngste, mannlige medaljevinneren i alpint noensinne, da han i en alder av 19 år tok bronse i slalåm. I Pyeongchang jaktet han nye OL-medaljer.

OL-profiler: 3. Johannes Høsflot Klæbo

Slik fant han opp Klæboklyvet

Norges nye langrennskomet er et av de største langrennstalentene noensinne. Hver uke legger han ut videoblogg på YouTube, der vi får følge han i og utenfor sporet.

Best i verden: Curlingeventyret

Historien om curlinglaget som vant våre hjerter

De var aldri akseptert av Olympiatoppen. Og ingen hadde tro på at det var dem som skulle bringe Norge olympisk heder og medaljer i Salt Lake City i 2002. Men på det mest utrolige vis, spiller Pål Trulsen og hans curlinglag seg inn i norske hjerter og frem til OL-finale. Der venter verdens suverent beste spiller - mannen de aldri har slått: Kevin Martin fra Canada.

Aktuelt

Utrolige utøvere: 9. Triksing i heisekran

Trikser 80 meter over bakken

Alt du trenger er en ball. Og en heisekran. Er det mulig for Tobias Becs å trikse 80 meter over bakken?

Den unge Zlatan

Zlatan forteller åpent om utfordringene

Fifas hemmelige historie

Fifas hemmelige historie

Island mot verden

– Vi er i VM fordi vi er små

Verdens sterkeste lillebror

– Innser at jeg er redd for Andreas

Fotball eller livet

Kjemper mot rusen - på fotballbanen

Drifting-livet

Drømmer om å bli Norges beste drifter

Best i verden: Norske boksehelter

– Proffboksing ville aldri bli tillatt uten Cecilia Brækhus

I 33 år er det forbud mot proffboksing i Norge. I mellomtiden blir flere av våre boksere stjerner - uten noen gang å bokse i sitt hjemland. Da forbudet til slutt blir opphevet, er det for å endelig gi verdens beste kvinnelige bokser sjansen til å konkurrere foran sine egne. 1. oktober 2016 entrer Cecilia Brækhus ringen i Oslo Spektrum.

Idrettens helter -hvem var best?

Idrettens helter - hvem var best?

E-sport: E-sport: Counter-Strike GO fra Odense

Se finalen i Counter-Strike GO fra Odense

Direkte fra ESL Pro League-finalen i dataspillet Counter-Strike i Odense. Programleder: Andreas Hagen.

Best i verden: Petter Northug - og dagene som endret langrennssporten

Han var best, men ble vraket

Januar 2016 var det ti år siden det mest kontroversielle OL-uttaket i langrenn noensinne. Det er NM på ski på Kongsberg. Og den til da ukjente junioren fra Nord-Trøndelag ved navn Petter Northug jr er fullstendig overlegen i fellesstart med skibytte. Men samme kveld bestemmer landslagsledelsen at Northug ikke skal være med til OL i Torino to uker senere. Dagen etter er det klart for NM-stafett.

Sportsdokumentar: Marit Bjørgen - tidenes største

– Jeg vurderte å legge skiene på hylla

Norsk dokumentar fra 2018. Da hun debuterte i mesterskapssammenheng i VM i 2001, var det ingen som kunne ane hvor hun skulle ende opp. 17 år senere er hun den største og mestvinnende i VM og nå også i OL. Men veien til å bli tidenes vinterolympier var hard og kunne sluttet før hun hadde tatt sitt første OL-gull.

Helt Ramm: 7. Lahtikrampe

Ramm i dusjen med Dyrhaug

Ramm og Bryntesson feirer Sundbys sølv og Dyrhaugs bronse. Ramm er svært betatt av Niklas Dyrhaug (Norges mest sexy mann 2015), noe som skinner igjennom i deres innslag om mote, kropp og livsstil. Torsdag er det hopp stor bakke i Lahti, og duoen slår av en prat med Norges kanskje største håp Daniel-André Tande.

Paralympics-profiler: Birgit Skarstein

– Birgit sprenger grenser for hva som er mulig

For Birgit Skarstein finnes det ingen grenser. I fjor tok hun VM-gull i roing. I år har hun vunnet verdenscupen sammenlagt i paralangrenn. Med på laget har hun samboeren.

Special Olympics: Special Olympics - Mats og Erling i Østerrike

11 uforglemmelige dager med Special Olympics

Mats Sollid og Erling Due Bergseth tar oss med tilbake til 11 uforglemmelige dager med Special Olympics i Østerrike, verdensleker for utviklingshemmede.

Sportsdokumentar: Ole Einar Bjørndalen

– Det er alltid årsaker for at ting skjer

NRK Sport har fulgt Ole Einar Bjørndalen i oppladningen til det som skulle bli hans sjuende OL. Det ble ikke slik. I denne dokumentaren ser tidenes vinterolympier tilbake på opp- og nedturer i en lang og innholdsrik karriere.