Sport

Dokumentar

Best i verden: Ole Gunnar Solskjær - ti magiske dager

Læregutten som ble helt

Etter bare halvannen sesong i den norske eliteserien blir han hentet til selveste Manchester United. Læregutten blir fort en stor helt i en av verdens største klubber. Men verken han eller hans berømte lagkamerater vet hva som venter dem den utrolige våren 1999. Og når det ser ut som om magien til slutt er brutt, spiller manager Alex Ferguson nok en gang ut sitt siste kort: superreserven fra Kristiansund.

Inside/Offside

En dokumentarserie om unge i Europa som elsker fotball

En dokumentarserie om unge i Europa som elsker fotball. Enten de sliter med psyken, venter på oppholdstillatelse eller er skilt fra familien en periode, tyr de til fotballen. Det gir dem glede, vennskap og nytt håp i en vanskelig tid.

Ultraløperne

Med latter, frustrasjon og mye cola løper de uvanlig langt

Ultraløperne følger tre vanlige folk som løper uvanlig langt. Gjennom tre episoder med latter, frustrasjon og mye cola løper de Oslofjorden rundt - 175 kilometer i nesten 24 timer. En nettserie om løping, og hvorfor ultraløpere løper og løper. Og løper.

Fotballproff

Fire tenåringer drømmer om å bli fotballproffer

Norsk dokumentarserie.

Fotball eller livet

Kjemper mot rusen - på fotballbanen

Norsk dokumentar fra 2017. Frelsesarmeens gatefotballprosjekt er et tilbud til folk med utfordringer innen rus og psykiatri. Vi følger fotballspillerne på herre- og damesiden, både på og utenfor banen.

Island mot verden

– Vi er i VM fordi vi er små

Islandsk dokumentar fra 2018. Islands landslag forbereder seg til fotball-VM i Russland. Men hva tenker spillerne om hjemlandet sitt? Og hvordan kan islendinger flest tro at de kan slå Argentina? Regi: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Mester mot legende i vintersport

Dagens beste utøvere konkurrerer mot gamle helter

Tysk dokumentar fra 2018. Hvem ville vinne dersom dagens ypperste vintersportsutøvere skulle konkurrere mot de gamle, store heltene?

Blod, svette og tårer

Du skal være tøff for å tåle det russiske treningsregimet

Gymnasten Margarita Mamun har ambisjoner om OL-gull, men det russiske treningssystemet stiller ekstremt tøffe krav. Vil hun nå målet? Regi: Marta Prus

Da vinden snudde

Da Dennis gjør sitt hopp nummer 260 går alt galt

I august 2015 gjennomførte fallskjermhopperen Dennis Kakis sitt hopp nummer 260. Et plutselig vindkast fører til at han mister kontrollen, han krasjlander, splintrer en ryggvirvel og blir lam fra livet og ned. Dennis nekter å akseptere sitt nye liv som lam, og reagerer med å begynne å dokumentere sin egen reise mot sitt eneste mål: Å komme seg på beina for å kunne hoppe igjen.

Sonja Henie - isens dronning

Hva skjulte seg bak den glitrende fasaden?

Som 24-åring vant Sonja Henie tre olympiske gullmedaljer og hun vant 10 verdensmesterskap etter hverandre. Før fylte 30 år hadde hun spilt hovedrollen i flere av Hollywoods største kassasuksesser. Hennes liv var på mange måter et eventyr, men hva skjulte seg bak den glitrende fasaden? Hvem var hun egentlig? Denne dokumentarfilmen viser ikke bare legenden Sonja Henie - men også mennesket bak legenden.

Closing Gambit - sjakk og kald krig

En av sjakkhistoriens største oppgjør

Britisk dokumentar fra 2018. En bisarr historie om spionasje, hypnose og yoghurt utspiller seg sommeren 1978. Kommunisten Anatoly Karpov kjemper mot avhopperen Viktor Korchnoi om VM-tittelen i sjakk. Regi: Alan Byron

Serena

Historien om verdens beste kvinnelige tennisspiller

Amerikansk dokumentarserie. Vi følger Serena Williams på hjemmebane og tennisbanen.

Skispor fra fortiden

Høydepunkter i norsk skisport

Norsk skihistorie

Den unge Zlatan

Zlatan forteller åpent om utfordringene

Svensk dokumentar. Følg Zlatan Ibrahimovic fra debuten for Malmö FF i 1999, via noen turbulente år med Ajax Amsterdam til hans endelige gjennombrudd for Juventus i 2005. Fotballstjernen har i senere år vært svært privat, men den unge Zlatan forteller her åpent om hvilke utfordringer livet og karrieren har å by på. (Becoming Zlatan)

Karanba!

Karanba - fotballaget fra Rios slum

Norsk dokumentarserie. I Rios slumområder driver nordmannen Tommy Nilsen fotballaget Karanba. Han vil hjelpe unge gutter til en fremtid uten vold og narkotika.

Martina - tennislegenden som ble et ikon

Martina - tennislegenden som ble et ikon

Britisk dokumentar fra 2016. Den tidligere tennisstjernen, Martina Navratilova, fyller snart 60 og skal gifte seg med sin Julia. Elton John, Stephen King, andre fans, familie og konkurrenter forteller om hennes enestående liv og karriere. (Just Call Me Martina)

Jentene fra Pyongyang

Propaganda eller ekte spilleglede?

Norsk dokumentar fra 2017. Propaganda eller ekte spilleglede? Dette er historien om da de håndplukkede talentene på jentelaget fra Nord-Koreas nasjonale fotballakademi tok Norway Cup med storm.

Jørn Andersen - på glødende kull

Hvordan er livet som landslagstrener for Nord-Koreas fotballandslag?

Norsk dokumentar fra 2017. Jørn Andersen er avtroppende landslagstrener for Nord-Koreas fotballandslag. Andersens karriere har vært preget av opp- og nedturer. Hvordan havnet han i Nord-Korea, og hvordan er tilværelsen hans der? Regi: Lasse Olsrud Evensen.

Drifting-livet

Drømmer om å bli Norges beste drifter

Norsk dokumentar fra 2016. Det er bare én ting 18-åringen Odd-Helge vil: å bli Norges beste drifter. Han er den yngste i et motorsportmiljø som ellers består av rutinerte sjåfører. På finaledagen i NM kommer det ulyder fra bilen, og det ser ut til at han og teamet kanskje må bryte. Kan han finne den indre styrken til å gjennomføre?

Idrettens helter -hvem var best?

Idrettens helter - hvem var best?

Idrettens helter - hvem var best? Spør Dan Børge Akerø i dette uformelle panelshowet. Han har samlet et knippe eksperter for å hedre våre tidligere idrettshelter som hadde sin storhetstid før Idrettsgallaen så dagens lys. Med seg i panelet har han Arne Scheie, Cathrine Sandnes, Solveig Gulbrandsen og Otto Ulseth.

E-sport: E-sport: Counter-Strike GO fra Odense

Se finalen i Counter-Strike GO fra Odense

Direkte fra ESL Pro League-finalen i dataspillet Counter-Strike i Odense. Programleder: Andreas Hagen.

Bislett Games - 50 år med verdensrekorder

Bislett Games - 50 år med verdensrekorder

I juli 1965 løper australske Ron Clarke inn til en fantastisk ny verdensrekord på 10 000 meter på Bislett. Dette skal bli starten på det eventyret vi i dag kjenner som Bislett Games. Mot alle odds har banen midt i den lille norske hovedstad tiltrukket seg verdensstjerner gjennom fem tiår. Vi feirer jubileet sammen med en rekke av de norske og utenlandske stjernene som har vært med på å skape historie på den unike arenaen. Den britiske løperlegenden Sebastian Coe tar oss med på en reise gjennom 50 år med stråhatter, harer, jordbær og verdensrekorder.

Special Olympics: Special Olympics - Mats og Erling i Østerrike

11 uforglemmelige dager med Special Olympics

Mats Sollid og Erling Due Bergseth tar oss med tilbake til 11 uforglemmelige dager med Special Olympics i Østerrike, verdensleker for utviklingshemmede.

Folkesporten som forsvann

Kor blei det av hoppbakkane?

Mange hoppbakkar i Norge ligg som attgrodde monument frå ei gløymd stordomstid. Og utan hoppbakkar forsvinn også skihopparane. Men på Hafslo i Sogn og Fjordane held brødrene Lomheim hoppsporten i live med hundrevis av dugnadstimar, i håp om ein gong å sjå nye rekruttar sleppa seg frå bommen.

OL på Lillehammer - 25 år

OL på Lillehammer: Den vanskelige veien

– Det eneste alle var enige i var at de var uenige

25 år siden OL på Lillehammer.

OL på Lillehammer: Norske gull

– Det er veldig forløsende når det første gullet kommer

25 år siden OL på Lillehammer.

OL på Lillehammer: De store dramaene

Det er ofte dramaene vi husker aller best

25 år siden OL på Lillehammer.

OL på Lillehammer: Heltene vi aldri glemmer

En hel idrettsverden gråt med Dan Jansen

25 år siden OL på Lillehammer.

OL på Lillehammer: Tidenes beste vinterleker

– Jeg har aldri sett så mange blide mennesker

'The best winter games ever', sa IOC-president Samaranch på avslutningsseremonien i 1994. Aldri har slike ord blitt brukt, verken før eller siden. Men hva gjorde lekene så unike? Hva gjorde Johann Olav Koss så god? Kan suksessen noen gang gjentas? Og - ikke minst - kommer vi noen gang til å slutte å nynne på OL-floka? Dette er noen av spørsmålene det siste programmet i serien om Lillehammer i 1994 prøver å gi svar på.

OL på Lillehammer: Åpningsseremoni

Storslått åpning

12. februar 1994 åpnet de olympiske lekene på Lillehammer med en storslagen åpningsseremoni i Lysgårdsbakkene.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 1

Johan Olav Koss tar Norges første gull

13. februar 1994: Norges første gull. Johann Olav Koss setter verdensrekord da han vinner 5000 meter i Vikingskipet. Kjetil André Aamodt er utrolig nær å ta Norges første OL-gull i utfor.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 2

Unge Thomas Alsgaard sjokkerer

14. februar 1994: Norges andre gull. Unge Thomas Alsgaard sjokkerer alle da han utklasser Bjørn Dæhlie og de andre på tremila.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 3

Italiensk jubeldag

15. februar 1994 : Italiensk jubel for langrennsløperen Manuela di Centa, som tar sin andre medalje allerede på lekenes tredje dag.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 4

To nye gull til Norge

16. februar 1994: Norsk jubeldag. Stine Lise Hattestad tar gull i kulekjøring. Johann Olav Koss vinner sitt andre gull på 1500 meter.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 5

Bjørn Dæhlie slår tilbake

17. februar 1994: Gull til langrennskongen. Bjørn Dæhlie slår tilbake og vinner 10 km.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 6

En hel idrettsverden gråter med Dan Jansen

18. februar 1994: Dan Jansen vinner endelig OL-gull. Og en hel idrettsverden gråter med ham.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 7

To norske gull på to timer

19. februar 1994: To norske gull på to timer. Fred Børre Lundberg er suveren i kombinert. Før Bjørn Dæhlie vinner 15 km jaktstart.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 8

Johann Olav Koss blir OL-kongen

20. februar 1994: Johann Olav Koss blir OL-kongen. Vinner sitt tredje gull etter en legendarisk 10 000 meter.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 9

Gledelig sølv i kvinnestafetten

21. februar 1994: Norge overrasker med gledelig sølv i kvinnestafetten på Kongens fødselsdag. Endelig gull til Sverige ved Pernilla Wiberg.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 10

Italia sjokkerer Norge i langrennsstafetten

22. februar 1994: Da Fauner slo Dæhlie. Italia sjokkerer Norge i langrennsstafetten for menn.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 11

Ole Einar Bjørndalen i sitt første mesterskap

23. februar 1994: Ole Einar Bjørndalen i sitt første mesterskap. Den amerikanske skøytedronningen Bonnie Blair vinner sitt andre OL-gull i Vikingskipet.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 12

To norske kvinner tar medaljer

24. februar 1994: To norske kvinner tar medaljer, Marit Wold på 30 km og Hilde Synnøve Lid i fristil hopp.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 13

Fem utrolige medaljer til Norge på to timer

25. februar 1994: Fem utrolige medaljer til Norge på to timer. Tredobbelt norsk i alpintkombinasjonen og dobbeltseier i hopp, normalbakke.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 14

Sveits hyller Vreni Schneider etter hennes tredje medalje

26. februar 1994: Sveits hyller Vreni Schneider etter hennes tredje medalje på Lillehammer. Tyskland vinner skiskytterstafetten for menn.

OL på Lillehammer: Høydepunkter dag 15

Endelig gull til Vladimir Smirnov

27. februar 1994: OLs siste dag. Endelig gull til Vladimir Smirnov på 50 km. Fantastisk avslutning av ishockeyfinalen mellom Sverige og Canada.