Kultur

Dans

Ghosts

Ballet basert på Henrik Ibsens Gjengangere

Hovedscenen - TV: Verdis rekviem

Verdis berømte dødsmesse i ny drakt

Verdis berømte dødsmesse i ny drakt. Koreografen Christian Spuck har her skapt en unik ballett sammen med topp solister, kor og orkester fra Zürich Opera. Vakkert, dramatisk og inderlig fokuseres det på oss mennesker, som i vår sårbarhet og hjelpeløshet søker etter trøst. Dirigent er Fabio Luisi. Før forestillingen møter programleder Arild Erikstad koreograf, dirigent og solister under generalprøven før premieren i Zürich.

Bergman Dans

Ingmar Bergman sett gjennom koreografens øyne

Bobbi Jene - dans og erotikk

Stjernedanseren som sa opp jobben

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Carte Blanche, Susanna og Motorpsycho

Carte Blanche går motstrøms ved å arbeide uten koreograf

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans går i sin siste forestilling "av carte blanche" motstrøms ved å arbeide uten koreograf. I en forestilling skapt av danserne selv, møter dansen på scenen livemusikk av Motorpsycho, Susanna, Alain Franco, Hemmelig Tempo og Thea Hjelmeland. Vi møtte kompaniet da de var i gang med siste innspurt.

Hovedscenen - TV: Midtsommernattsdrøm - ballett av Alexander Ekman

En svensk midtsommernatt

Midtsommer i Sverige er noe helt spesielt. Forventningene er store, sju forskjellige blomster må plukkes, det drikkes snaps, alle danser rundt midtsommerstangen og det er kjærlighet i luften. Grensen mellom den virkelige verden og det overnaturlige blir tynnere og tynnere ettersom flaskene blir tommere - og plutselig er man ikke lenger helt sikker - er alt bare en drøm? Dette er noen tanker fra stjerneregissøren Alexander Ekman rundt denne store forestillingen med Kungliga Balletten fra Operaen i Stockholm. Nok en kreativ, vakker og underholdende ballett fra duoen som skapte "A Swan Lake": Alexander Ekman og komponisten Mikael Karlsson. Presentert av Arild Erikstad.

Hovedscenen - TV: Skrytepavens barn - en ballett for barn og unge

Drømmen de store klassiske eventyrballettene

I den franske filmen Les Enfants Scaramouche møter vi unge dansere som alle drømmer om de store klassiske eventyrballettene. Filmen er basert på en koreografi av Jose Martinez og filmet i gatene i Paris, på danseskoler og Palais Garnier. Som innledning til denne familiefilmen besøker vi Rom for Dans og Den Norske Opera & Ballett der barn øver til danseforestillingene "Underlandet" og "Nøtteknekkeren". Presentert av Anne Kathrine Fallmyr og Arild Erikstad.