NRK-arkivet

Nå er det snart jul igjen!

Jul i Skomakergata

Julekalender. Husker du Jens Petrus? Skomakeren som spiller tuba? Selv om han har det travelt nå før jul, har han alltid tid til å hjelpe, og alltid et smil på lur. Spesielt når bakermester Snipp kommer innom med noe godt. I den lille byen møter du mange koselige folk. Blomsterhandler Rosengren, politimester Klinke, fru Enebær og mange flere. - Så vi sier som Tøfflus; Snurr film!

Amalies jul

Julekalender. Norsk dramaserie for barn. I stallen til det store huset holder Nissefamilien med Nissefar, Nissemor og Nisseungen til. For Nissefamilien er førjulstiden preget av Den Store Langlueprøven. Nisseungen er bare Kortluenisse, og på lille julaften skal han opp til den store prøven på Månetoppen. Da må han kunne hele Nisseloven, og ha nisset mange nissestreker og nissegleder hver dag. Nissefamilien har dessuten ventet lenge på at det skal komme menneskefolk i det store huset. For hvis ingen flytter inn vil det heller ikke bli jul for nissene. Men en kveld skjer det endelig noe. Amalie Wang flytter inn. Med Amalie som midtpunkt samles nye og gamle venner i huset, som fylles med små og store juleaktiviteter.

Vertshuset Den Gyldne Hale

Juleaktivitets- og underholdningsprogram for barn. I adventstiden besøker vi vertshuset "Den Gyldne Hale". Der snakker alle tegnspråk, slik at også hørselshemmede kan følge med. Sendt som julekalender første gang i 1989. Manuskript: Gudny Hagen og Grete Høien.

Slå på jul!

Romjulsprogram og kos for de minste og for dem som ikke har blitt for store - på det.

Med Grimm og Gru

Med Grimm og Gru

Fransk-rumensk-russisk kultklassiker fra 1976. Grimms eventyr om ulven og de sju geitekillingene i rock'n roll-utgave. Musikalen fremføres av Moskva sirkus og isballett, Bolsjoj-balletten og mange andre. Regi: Elisabeta Bostan.

Høssing kommune

Norsk humor. Som den første kommunen i Norge har Høssing fått en avtale med NRK om å formidle seks episoder av sin "Høssing Kommunes Info Video Kanal". Målet er å gi både objektiv og subjektiv informasjon om kommunens drift, målsetninger og satsingsområder.

Humorkalender

24 luker med humor fra folka du kjenner og kanskje ikke kjenner.

Adventslekene

Humorserie. Julenissen blir arrestert for mistenkt skattesvindel og bruk av barnearbeid i juleverkstedet sitt på Nordpolen. Nå står hele julen i fare.

Advent

Førjulsstemning for hele familien.

Adventstund

Barneprogram

Fru Pigalopp

Barneprogram

Pernille og Mr. Nelson

Dukketeater om Pernille og Mr. Nelson. Ved Ragne Tangen.

Fjernsynsgården: Julebesøk på Fjernsynsgården

Vi følger familien Frank på Kirkerud gård i Hakadal.

Grønn juleglede

Tenn lys

Hver søndag fram til jul møter du en kjent, norsk artist som synger og snakker om advent, håp og forventninger. Nyt ventetida 1. adventsøndag med Jørn Hoel, deretter Ola Bremnes, så Anne Nymo Trulsen og 4. søndag i advent Maria Haukaas Mittet.

Fjernsynskjøkkenet: Julemat i Morgedal

Tradisjonsrike retter som sylte, gomme, kling og julekake, rakefisk, suppe og ribbe på Morgedalsvis. Ved Ingrid Espelid Hovig og Lasse Thorseth.

Ribba - grad for grad

Ribba - grad for grad

Ribbespesialist Øyvind Hjelle langtidssteker juleribba i syv timer, grad for grad, minutt for minutt.

Gavene

Gavene

Teodors julekalender

Julekalenderserie for førskolebarn og hele familien.

Tårnagentene

Norsk juledrama. Silje, Bendik og Markus har en hemmelig klubb og kaller seg Tårnagentene. Før jul hjelper de folk med gavekjøp, men så får de selv en magisk nøkkel i gave som gjør at de kan reise 2000 år tilbake i tid. Gaven er en del av et viktig oppdrag som må løses i julen.

God jul til deg

Barneprogram. Underholdning for små og store med Maj Britt Andersen og Trond Brænne.

Jul med Kringkastingsorkestret

Julekonsert med KORK.

Snekker Andersen og julenissen

Snekker Andersen og julenissen

En julefortelling av Alf Prøysen. Tegninger: Hans Normann Dahl. Forteller: Svein Erik Brodal.

Juletoner fra katedralen

Musikkprogram, konsert

Gudstjeneste - TV

Gudstjeneste

Programmer basert på NRK-arkivet

Underholdningsmaskinen

Njål Engesæth går NRKs programmer i sømmene.

Lisenskontrolløren

I over 50 år har NRKs seere betalt TV-lisens. Men har de alltid fått valuta for pengene? Subjektivt arkivprogram, programleder Njål Engesæth.

Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram. Programleder Thomas Felberg inviterer til en uhøytidelig quiz-duell mellom to lag, som tar tidsreisen tilbake i tid og lufter hendelser og trender fra et enkelt år.

Zap

Humorserien ZAP er en "remix" av materiale fra NRKs rikholdige TV-arkiv. ZAP deg gjennom modifiserte nye og gamle hybelkaniner fra NRK-kjellerens gjengrodde kroker. En reise gjennom ZAP-universet er morsomt, kleint og absurd - men aldri kjedelig.

Muntre glimt fra "Smil til det skjulte kamera"

Underholdningsavdelingen har klippet sammen det beste fra "Smil til det skjulte kamera".

Der og da

Smaksprøver fra NRKs fyldige arkiver.

Perspektiv

Norsk dokumentar

Med lisens til å sende

Norsk rikskringkasting fylte 75 år den 1. juli 2008. Jubilanten feirer seg selv med en dokumentarserie på ni programmer som byr på høydepunkter fra NRKs enorme arkiv, sortert etter ulike temaer.

Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie - tilbakeblikk.

Tilbake til 70-tallet

Norsk dokumentarserie. Vi reiser tilbake til 1970-tallet. Ved hjelp av NRKs fjernsynsarkiv får vi se de viktigste hendelsene fra tiåret. I hvert program møter vi tre kjente mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 80-tallet

Vi skal reise tilbake til 80-tallet. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et møte med hvert av årene i skulderputene, støttekonsertene og jappenes tiår, fra 1980 til 1989. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 90-tallet

Norsk dokumentarserie. Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et halvtimes møte med hvert av årene, fra 1990 til 1999. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året.

Tilbake til 2000-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2016. Tre medvirkende blir i hver episode med på et tilbakeblikk på tiåret da terroren tok av, vi fikk smarttelefoner, Facebook, kronprinsbryllup, OL-gull og finanskrise.

Årgang 67

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 68

Gamle godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 69

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren

Årgang 70

Historiske tilbakeblikk - godbiter fra arkivkjelleren.

Ennå ikke sett på nett

Synnøves stunt

Synnøves stunt

Høyt og lavt med NRKs stunt-reporter Synnøve Svabø i Dublin.

Stopp en halv

Underholdningsprogram

Et fritt Norge!

Et fritt Norge!

8. mai 1945 - 1995. Direkte sending fra fredsmarkeringen i Stortinget, veteranparaden og regjeringens minnehøytidelighet på Akershus Festning. I løpet av sendingen vises også opptak fra feiringen i inn- og utland. Kommentator: Per Øyvind Heradstveit

Vi kjente duften av den norske jorda

Vi kjente duften av den norske jorda

Møte med den ''andre'' Birger Ruud. Krydret med unike bilder og episoder forteller den tidligere storhopperen om sitt liv i Tyskland før krigen, og fra Grini hvor han satt i fangenskap fram til våren 1944. Ved Frantz Saksvik.

Jazzfolk - Knut Værnes og Morten Halle

Jazzfolk - Knut Værnes og Morten Halle

Møt Knut Værnes og Morten Halle - musikerne som driver plateselskapet Curling Legs. Vi hører dem også i samspill med Terje Gewelt og Rune Arnesen. Ved Dag Åkeson Moe og Einar Askerøi.

Verdenskongen

Verdenskongen

Verdenskongen - et møte med Tor Willy Nystrand. Den folkekjære originalen fra Langesund i Telemark går under navnet "Verdenskongen" eller "Medalje-kongen", blant annet fordi han dukker opp ved alle store begivenheter ikledd paradeuniform med brystkassa full av medaljer. Ved Vivi Sævik

Selene i Venezia

Selene i Venezia

Fotografen Per Maning representerer Norge på biennalen i Venezia. Han har laget en dagbok som inneholder refleksjoner om byen, biennalen og selbildene han viser på utstillingen. Ved Stig Andersen og Sven-Erik Helgesen.

Troens veier

Troens veier

Representanter for Midtøstens tre religioner samtaler om fredsprosessen. I forbindelse med fredsprisutdelingen i desember i fjor ble det holdt et seminar i Nobelinstituttet om religionens rolle. Intervju med muslimen Musa Darwish, rabbi Menahem Fruman og den lutherske presten Mitri Raheb. Ved Oddmund Köhn.

Gyldne land

Gyldne land

Musikkvideo: Gyldne land. Tekst: Erik Hillestad. Melodi: Sigvart Dagsland. Regi: Henrik Roaldsnes.

Geirr - viser og videotape

Geirr - viser og videotape

Trubaduren Geirr Lystrup har plukket i arkivet blant sine viser og minnes mange hyggelige produksjoner. Ved Øivind Thue.

Jeg er våken på stedet der kvinner dør

Jeg er våken på stedet der kvinner dør

Portrett av Jenny Holzer. Vold mot kvinner, både i krig og fred, er Jenny Holzers tema i den eneste utstillingen hun har hatt i Norge. Den amerikanske billedkunstneren har vakt oppsikt med sine nye uttrykksformer, der ordet står i sentrum. Ved Ragnhild Eidem Krüger

Spasertur med sysselmannen

Spasertur med sysselmannen

Det skjer en rivende utvikling i Longyearbyen. Den store utfordringen er å ta vare på natur og kulturminner samtidig som "den nye tid" gjør sitt inntog. Sysselmann Odd Blomdal er omviser i Svalbards hovedstad. Ved Halvard Iversen og Rønning Tollefsen.

God fot!

God fot!

Vårens skomote er elegant og høyhælet - men passer den for deg? Vi snakker om sko og fotplager. Ved Nina Valle.

Pensjonister på museum

Pensjonister på museum

Hedrum bygdetun i Vestfold er bygd opp av pensjonister. De er også ivrige guider for besøkende. Ved Bjørn Solbakken.

Et døgn på Hein

Et døgn på Hein

Hein er ei av turisthyttene på Hardangervidda. Førti sengeplasser står klare for slitne skiløpere underveis fra hytte til hytte langs ruta. Vi opplever et døgn på hytta sammen med vertinna Gunhild Brun fra Ulvdal i Buskerud. Ved Stein Hage, Tordis Gauteplass og Harald Reitan.

Veierland

Veierland

Veierland - øy med åpningstid, eller et livskraftig samfunn? Ved Ingar Holm.

Valestrand - en kulturvugge

Valestrand - en kulturvugge

Ole Bull turnerte og var på reise nesten hele sitt liv. Men hver sommer søkte han til sin sommerbolig på Valestrand. Her hadde han besøk av blant andre Bjørnson, Grieg og Myllarguten. Et møte med Ole Bulls tippoldebarn, Knut Hendriksen. Ved Trond Lillealtern.

Fergene på Bergen havn

Fergene på Bergen havn

Fergetrafikken på Vågen var i hundre år viktig for bergenserne. I dag er bare en ferge tilbake, den såkalte Beffen. Sporene etter den store fergeaktiviteten ser vi i form av kaianlegg og restaurerte båter. Ved Dag Lindebjerg.

Muntre biter med påskesmak

Muntre biter med påskesmak

Glade glimt fra Fjernsynets uuttømmelige arkiver. Ved Andreas Diesen og Per A. Anonsen.

En god latter forenklet krigen

En god latter forenklet krigen

Glade glimt fra okkupasjonsårene. Ved Andreas Diesen og Per A. Anonsen.