Hopp til hovedinnhold

Alexander Dale Oen - mannen fra Øygarden

13.05.2012 · Tillatt for alle · 34 min
Alexander Dale Oen gikk bort den 30. april, bare 26 år gammel. Han rakk likevel å bli en av Norges største idrettsutøvere gjennom tidene, med OL-sølv og VM-gull i svømming, verdensidretten Norge aldri tidligere har hevdet seg i. Vi minnes livet og karrieren til en som berørte en hel nasjon, så vel som idrettsmann som menneske. Programmet er ved Håvard Bergheim, Andreas Stabrun Smith og Jan Petter Saltvedt.

Se også

 • Arven etter Alexander

  Då verdsmeister Alexander døyr, gjev storebror Robin det løftet at draumane deira skal bli verkelege. Han satsar hus og heim, og organisasjonen "The Dale Oen Experience" ser dagens lys. Vi følgjer Robin sin kamp for å oppfylle løftet til broren.

 • Bær, Bolt og Bislett

  Verdens største idrettsmann, Usain Bolt, er på plass når det tradisjonsrike jordbærpartyet går av stabelen kvelden før Bislett Games. I anledning det kommende OL er det den britiske ambassaden i Oslo som iniviterer stjernene til hygge. Line Andersen gir dere forventninger fra verdens raskeste mann, OL-sjefen og alle de norske håpene kvelden før kvelden.

 • Ultraløperne

  Ultraløperne følger tre vanlige folk som løper uvanlig langt. Gjennom tre episoder med latter, frustrasjon og mye cola løper de Oslofjorden rundt - 175 kilometer i nesten 24 timer. En nettserie om løping, og hvorfor ultraløpere løper og løper. Og løper.

 • Sportsdokumentar

 • Fem VM. Én dronning

  Aldri har forventningene vært større til en VM-vinter. Aldri har skuffelsene vært så mange. Aldri har noen vært større enn hun som sammen med lagvenninnene redder hele den norske vinteræren. Når en intens vintersesong er over, er det på tide å samle de mange inntrykkene av forventninger, spenning, tårer og seiersglede fra verdensmesterskapene i skiskyting, alpint, skøyter, fristil, snøbrett og ski.

 • Dette er ditt løp

  Portrettprogram om Grete Waitz. Fra barndom til sportshøydepunkter.

 • Skåla opp

  Meir enn 1500 deltakarar kjempar seg opp dei 1848 høgdemetrane i det som blir kalla Nord-Europas tøffaste motbakkeløp.

 • VM Oslo 2011 - Folkefesten

  Det var festen som ble mye større enn noen turte å drømme om. Ingenting kan skape større forventninger hos nordmenn enn et ski-VM på hjemmebane. Forventninger, følelser- og frykt. All frykt ble innfridd. Frykt for tåke, frykt for transportkaos. Og så hadde det ingenting å si. For VM i Oslo anno 2011 ble en opplevelse større enn noen kunne drømme om. Hele Norge kom til hovedstaden, for å oppleve stor sport og norske gull i Holmenkollen- og det vanvittige folkehavet rundt Universitetsplassen. Sammen med hovedpersonene gjenopplever vi de fantastiske VM-dagene fra i vinter. Programmet er laget av Håvard Bergheim og Jan Petter Saltvedt. .

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 22. mai 2021 kl. 19:04
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 34 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 22. mai 2021 kl. 19:05
Første gang sendt: NRK1 · søndag 13. mai 2012 kl. 20:05