Hopp til hovedinnhold

70-talls-feministene

10.12.2013 · Tillatt for alle · 39 min
13 aktivister fra "den nye kvinnekampen" forteller om bevegelsen de var en del av. De påvirket den politiske utviklingen i Norge, sloss fram rettigheter vi i dag tar for gitt og skapte slagord som "Det personlige er politisk ".

Se også

 • Generasjoner

  Har dagens unge kommet bedre eller dårligere ut enn generasjonene før dem? I dag får ungdommen høre at alt er mulig, bare de presterer godt nok. Men livet styres også av hvor og når vi blir født og av ytre samfunnsforhold i det man tar steget inn i voksenlivet. Hvor ulike kort har tre generasjoner fått utdelt?

 • Trygdekontoret

  Sekstiåtterne

 • Åpen bok spesial

  Hvilke bøker snakket "alle" om det siste året ? Hvilke forfattere splittet kritikerne ? Hva var de største debattene og de tydeligste trendene ? Åpen bok oppsummerer bokåret for deg sammen med litteraturanmeldere, forfattere og publikum.

 • "Fra en annen virkelighet"

  Gunvor Hofmo (1921-1995) var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Lyrikeren Jan Erik Vold forteller om Gunvor Hofmos liv og dikting. I tillegg møter vi venner og familie.

 • Ibsens dramatiske kvinner

  Norsk kulturprogram.

 • Forfatterinne i dag

  Nordisk serie om samtidens forfattere, alle kvinner. Gjennom forfatterportretter vises det at det ikke finnes noe entydig "kvinnelitteratur". Det er mangfold, bredde og et allmennmenneskelig aspekt i den litteratur som skrives av kvinner.

 • Leseforeningen

  Samtaleprogram om litteratur.

 • Ingrid Lorentzen - ung norsk danser

  Vi presenterer Norges kandidat i Eurovisjonens internasjonale dansekonkurranse i Helsinki. I dette prg. framfører Ingrid Lorentzen en dans koreografert av Kjersti Alveberg til musikk av Agnes Buen Garnås og Jan Garbarek.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 10. desember 2013 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2013
Lengde: 39 min
Forrige sending: NRK2 · torsdag 10. mars 2016 kl. 12:05
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 10. desember 2013 kl. 19:45