Hopp til hovedinnhold

Rasekrigerne

22.06.2018 · Aldersgrense 6 år · 1 t 18 min
De vil styrte demokratiet og kaste ut folk som de mener ikke tilhører den nordiske rase. Den nazistiske organisasjonen Den Nordiske motstandsbevegelsen har de siste årene blitt kjent for sine ekstreme holdninger. Brennpunkt har vært på innsiden av organisasjonen og fulgt sentrale aktører i to år.

Se også

 • Talibanistan

  Naqibullah tok med seg de unge fotballspillerne i Faryab United til Norway Cup og ble hyllet av den norske forsvarsministeren. I dag kan han knapt gå ut og mottar stadig drapstrusler. I Brennpunktdokumentaren "Talibanistan" møter vi ofrene for Talibans nye offensiv, men kommer også oppsiktsvekkende nært soldater og kommandanter i Taliban. Regi: Anders Sømme Hammer.

 • Infiltratøren

  Christian Høibø (32) var hemmelig agent for Politiets sikkerhetstjeneste i ti år. Han ble rekruttert av PSTs seksjon for Kontraekstremisme i 2002. Frem til januar 2013 var han aktiv agent for PST og infiltrerte politiske miljøer på ytterste venstre og høyresiden. Han varslet PST om at norske høyreekstremister planla terroraksjoner og la drapsplaner fem måneder før 22. juli 2011. Advarselen havnet i en skuff hos PST. Dokumentaren der han forteller sin historie, vakte voldsom oppsikt da den ble sendt i Brennpunkt i februar, og Stortingets EOS-utvalg gransker fortsatt opplysningene som kom fram. Filmen vant Gullruten for beste aktualitetsprogram i mai.

 • Frontkjempere

  Rundt 3600 nordmenn kjempet i Waffen SS under 2. verdenskrig og deltok i blodige slag på Østfronten. Hvorfor? Her er deres historier.

 • Brennpunkt

  Brennpunkt: Intet kommer i en lukket hånd

 • Skyggespill

  Norsk dokumentarserie om krigsforbryteren Henry Rinnan og krigsårene i Trøndelag.

 • USA og holocaust

  Hvor mange liv kunne vært spart om USA hadde tatt imot flere jøder – tidligere? Tankevekkende dokumentar av Ken Burns, Lynn Novick og Sarah Botstein.

 • Forbrytelse uten straff

  For å stoppe tyverier tyr norske bedriftseiere til lure løsninger, selvtekt og grov kriminalitet. Brennpunkt-dokumentaren "Forbrytelse uten straff" er en historie om hva som skjer når tilliten til politiet blir borte.

 • Lykkelandet

  Norsk dokumentar. Med kopp i hånden sitter de på gaten. Hvem er disse menneskene og hva lever de av? Brennpunkt har fulgt tiggermiljøet i Bergen i nesten to år, med skjult kamera og spaning. Filmen ble første gang sendt i april i år, og skapte et enormt engasjement rundt tigging og organisert kriminalitet. Programmet er det mest sette Brennpunkt noensinne.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 22. juni 2018 kl. 15:00
Tilgjengelig til: 22. mars 2023 kl. 13:50
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2018
Lengde: 1 t 18 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 1. august 2018 kl. 15:45
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 31. juli 2018 kl. 21:20