Hopp til hovedinnhold

Sorry brødre, det ble meg

16.10.2019 · Tillatt for alle · 59 min
Poet, aktivist og Oslo-patriot i eksil. Hvem er egentlig Jan Erik Vold?

Se også

 • Samtaler i natten

  Programleder Alf van der Hagen møter norske forfattere.

 • "Fra en annen virkelighet"

  Gunvor Hofmo (1921-1995) var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Lyrikeren Jan Erik Vold forteller om Gunvor Hofmos liv og dikting. I tillegg møter vi venner og familie.

 • Tolv Blå - Vold & Virud

  Tolv diktere i blåtoner fremført av Jan Erik Vold og Kåre Virud som tar for seg norsk diktning fra de siste 300 år. Fra gospel-versjon av Petter Dass til dagens rap-tekst "Blues for Therese Johaug". Med seg har de musikerne Baard Slagsvold, vokal, keyboard og bass, Espen Fjelle, orgel og Christian Skaugen, trommer. Fra Notodden Bluesfestival 2019. Regi: Torstein Vegheim.

 • Åpen bok spesial

  Hvilke bøker snakket "alle" om det siste året ? Hvilke forfattere splittet kritikerne ? Hva var de største debattene og de tydeligste trendene ? Åpen bok oppsummerer bokåret for deg sammen med litteraturanmeldere, forfattere og publikum.

 • Ordkalas - Bokåret 2019

  Pia Rivelsrud og Hans Olav Brenner tar oss med på avslutningskalas for Bokåret 2019 på Deichman hovedbibliotek i Oslo. Her kommer forfattere og bokfolk for å mingle, mimre og hylle det ærverdige biblioteket. Stein Torleif Bjella, Don Martin og brødrene Castro fra forestillingen "Blokk til Blokk" og slampoeten Evelyn Osaso sørger for den musikalske underholdningen.

 • Jens Bjørneboe

  Forfatterportrett. Haagen Ringnes møter Jens Bjørneboe.

 • Bokekspedisjonen

  Vi tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, og ser på hvordan hjemstedet inspirerer forfattere.

 • Norsk litteraturfestival rett hjem

  Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen eller med temaer det bør snakks om i disse dager.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. oktober 2019 kl. 21:50
Tilgjengelig til: 15. oktober 2022 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2019
Lengde: 59 min
Originaltittel: Sorry brødre, det ble meg
Forrige sending: NRK1 · lørdag 15. oktober 2022 kl. 17:00
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 16. oktober 2019 kl. 21:50