Hopp til hovedinnhold

Mot lysere tider

02.04.2023 · Tillatt for alle · 45 min
Sverige møter lyset og våren. Len deg tilbake og nyt reisen fra Smygehuk helt sør til Maunu lengst nord.

Se også

 • Seterjentene

  Martha og Karine har null erfaring med landbruk når de får sommerjobb på en seter på Nordmøre. Det blir hardt arbeid, men også vennskap og opplevelser for livet.

 • Falken skal bevares

  Det er satt i gang et prosjekt for å bevare bestanden av falk i Norge. Thor Øistein Eriksen har laget denne reportasjen om avlsarbeid og overvåking - falkeegg og unger er nemlig blitt verdifulle salgsobjekter på et svart marked.

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Dronninga fra Vaasa

  Naturfotografene Anders Tveit og Arve Henriksen har fulgt kongeørnen vinteren 2009, i all slags vær og under ulike forhold. De har ligget i en kamuflasjehytte og ventet på "Dronninga fra Vaasa". Programmet tar oss med til Finland for å ringmerke ørnunger, vi møter en av Norges fremste ørneforskere, og vi får høre den fantastiske historien om det dramatiske møtet mellom et rådyr og en kongeørn.

 • Rovdyras liv

  Mennesker og rovdyr fulgte hverandre i tusenvis av år i Finland. Så ble de guddommelige dyrene lagt for hat og forfulgt. Men nå er de tilbake!

 • Kloke dyr

  Tankevekkende og vakkert om låvesvalens byggverk, sommerfuglens forvandling og slimsoppens lærevilje. Hva er intelligens og hva er instinkt i naturen?

 • Ei villare verd

  Korleis får vi tilbake det biologiske mangfaldet? Møt eldsjelane som viser veg i arbeidet for å fikse skakkjørte økosystem.

 • Kva er villmark?

  Vindturbinar i Trøndelag, naturvenleg fiskeoppdrett og beitedyr som sikrar artsmangfald – vi menneske øydelegg natur, men vi kan òg skape ny villmark.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 5. mars 2024 kl. 18:01
Tilgjengelig til: 3. juni 2024 kl. 18:01
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 45 min
Originaltittel: Mot ljusare tider - höjdpunkter
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 5. mars 2024 kl. 18:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 2. april 2023 kl. 18:05