Hopp til hovedinnhold

Korleis mette 10 milliardar

02.02.2017 · Tillatt for alle · 53 min
Austerriksk dokumentar. Vi vil vere ti milliardar menneske på jorda i 2050. Kor skal vi få maten til så mange menneske frå? Kan vi produsere kunstig kjøt? Er insekt den nye proteinkjelda, eller må kvar og ein av oss skaffe vår eigen mat? Det finst mange ulike syn på korleis vi skal løyse desse utfordringane. Det einaste som er sikkert, er at vi ikkje kan halde fram som no. (10 Billion - What's On Your Plate?)

Se også

  • Gratis penger til alle

    Ned. dokumentar. Ny teknologi gir store endringer i arbeidsmarkedet verden over. Behovet for arbeidskraft minsker, befolkningen øker og det er usikkert om det i framtiden vil være nok jobber for alle. Hvordan kan man sikre fungerende samfunn der elementære rettigheter som mat og husly er dekket når arbeid ikke er sikret? Rundt om i verden eksperimenteres det med alternativer som kan gi sosial trygghet når jobben forsvinner. (Backlight: Money for Free)

  • Hygge i Strömsö

    Vinterdyrking

  • Naturens samspill

    Enger, heier og kystlinjer

  • Norge nå

    Innhold som setter dagsorden der folk er.

  • Schrödingers katt

    Larveburger og gresshoppesnacks

  • Natur i endring

    Er den norske naturen slik vi kjenner den i ferd med å forsvinne? Hva skjer med insektene, fisken, skogen og fjellnaturen når klimaet endrer seg?

  • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

    Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

  • Line fikser maten

    Kan du redde verden ved å spise annerledes? Line Elvsåshagen undersøker hvordan vi best kan ta vare på planeten vi bor på og dyra vi deler den med.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 31. januar 2017 kl. 11:00
Tilgjengelig til: 31. mai 2019 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 53 min
Originaltittel: 10 billion - whats on your plate?
Forrige sending: NRK2 · mandag 27. mai 2019 kl. 02:40
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 2. februar 2017 kl. 21:35