Soya - den magiske smaken
06.05.2016 · Tillatt for alle · 49 min
Fr. dokumentar. En enkel soppspore forvandler soyabønnene til soyasausen som er uunnværlig i japansk kokkekunst. Soppen aspergillus oryzae finnes bare i Japan, og den kan også forvandle ris til sake og smaksforsterkeren mirin. I Kyoto brygges soyasaus etter eldgamle tradisjoner. Det er en ømfintlig prosess som krever balanse og harmoni. Produksjonen begynner om våren, men sausen krever et helt år for å modne, og sluttresultatet påvirkes av været. (Shoyu et les secrets de la cuisine japonaise)
Se også
-
Next Level Chef
9. En høyere enhet
-
Barmeny
10. januar 2002
-
Gjensyn på fjernsyn
Rå fisk og kirsebærblomster
-
Gastronomi
6. Kokekunsten
-
Edle dråper
1. Øl
-
Hagen min
5. episode
-
Norge Rundt
14. mai 2010
-
Munter mat
Klar som et egg!
Mer informasjon
Tilgjengelig fra:
2. mai 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til:
31. januar 2019 kl. 23:59
Tilgjengelig i:
Norge
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Produksjonsår:
2015
Lengde:
49 min
Originaltittel:
Shoyu and the Secrets of Japanese Cuisine
Forrige sending:
NRK2 · mandag 7. januar 2019 kl. 05:00
Første gang sendt:
NRK2 · fredag 6. mai 2016 kl. 20:00