Hopp til hovedinnhold

Soya - den magiske smaken

06.05.2016 · Tillatt for alle · 49 min
Fr. dokumentar. En enkel soppspore forvandler soyabønnene til soyasausen som er uunnværlig i japansk kokkekunst. Soppen aspergillus oryzae finnes bare i Japan, og den kan også forvandle ris til sake og smaksforsterkeren mirin. I Kyoto brygges soyasaus etter eldgamle tradisjoner. Det er en ømfintlig prosess som krever balanse og harmoni. Produksjonen begynner om våren, men sausen krever et helt år for å modne, og sluttresultatet påvirkes av været. (Shoyu et les secrets de la cuisine japonaise)

Se også

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 2. mai 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. januar 2019 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 49 min
Originaltittel: Shoyu and the Secrets of Japanese Cuisine
Forrige sending: NRK2 · mandag 7. januar 2019 kl. 05:00
Første gang sendt: NRK2 · fredag 6. mai 2016 kl. 20:00